Eurooppa Politiikka

Erdogan vahvisti toistamiseen: Ei ole olemassa maltillista Islamia

Recep Tayyip Erdoğan, Turkin presidentti. Kuva Wikimedia Commons.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kielsi toistamiseen maltillisen islamin olemassaolon puheessaan Organization of Islamic Cooperation (OIC) -järjestön tilaisuudessa Saudi-Arabiassa.

– Termi ”maltillinen islam” kiertää jälleen maailmalla. Patentti tästä termistä kuuluu länsimaille. Ei ole olemassa mitään maltillista tai ei-maltillista islamia. On vain yksi islam. ”Maltillinen”-termin käytöön on vain yksi syy – heikentää islamia, sanoi Erdoğan jälleen kerran yksiselitteisesti.

– Jotkut muslimit uskovat kuulemaansa ja ajattelevat, että tämä konsepti on hyvä ja kuulun siihen. Se EI sovi teille, Erdoğan kertoi uskonveljilleen ja -sisarilleen.

Erdoğan kritisoi saudiprinssin Mohammed bin Salman rinnalla, että ”maltillista islamia” on ajanut heidän maihinsa myös EU. Burka kielto on hänen mukaansa ”musliminaisten kriminalisointia”.

Euroopassa on liikkeellä useita ”Islamin uudistajia”, kuten Saksan Freiburgissa toimiva islamhistorioitsija ja uskontopedagogi Abdel-Hakim Ourghi – mies joka naulasi viime lauantainamuna 40 teesiään Dar-Assalam moskeijan oveen. Tätä tekoa on kommentoitu jopa Berliinistä asti: evankelinen pappi Martin Germer piti tekoa ”puhtaana näytöksenä”.

Vastoin EU:n islammyönteisten poliitikkojen lausuntoja ja Erdoğania myötäillen islam-asiantuntija tohtori Mordechai Kedar Bar-Ilan yliopistosta Tel Aviv:ista sanoi jo pakolaiskriisin ollessa pahimmillaan kaksi vuotta sitten, ettei Euroopan kannata luottaa luomaansa harhaan ”harmonisesta yhteiselosta”

– Ei ole olemassa kahta islamia. Ei ole maltillista islamia tai radikaalia islamia. On olemassa vain yksi koraani, joka määrää kaiken. Värssyt jotka kuvaavat jihadin, sodat vääräuskoisia vastaan, jotka seisovat islamisteille määrätyn elämän teillä. Ei ole olemassa kahdenlaisia Hadith:ja. On vain yksi Hadith, joka sisältää molemmat, niin väkivaltaiset kuin maltilliset ajatukset, hän painotti.

– Mohammedilla ei ole maltillista ja väkivaltaista elämänkertaa. On vain yksi elämänkerta, joka kertoo islamin profeetasta. Se sisältää väkivaltaisia ja radikaaleja kuten myös maltillisia osia. Molemmat osat ovat käytettävissä tarpeen vaatiessa, sanoo Kedar.

– Maltilliset muslimit ovat eläneet Euroopassa melko rauhallisesti, tehneet työtä ja sopeutuneet yhteiskuntaan. Toisaalta on olemassa kasvava määrä väkivaltaan valmiita muslimeita, jotka tuovat oman kulttuurinsa mukanaan. Tämä johtaa valtiota vastaan kohdistuvan väkivallan kasvuun, joka teidän on hyväksyttävä, ennusti tohtori Kedar vuoden 2015 lopulla.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit