Eurooppa

Erikoispartio turvaa Rinkebyn poliisien työmatkat

Syyskuussa uusi poliisiasema avataan Tukholman pahamaineisessa maahanmuuttajalähiössä, Rinkebyssä. Edellinen poliisiasema suljettiin vuonna 2014, koska alueella oli liian vaarallista työskennellä.

Tänä aikana poliisi on toiminut Solnasta käsin, mikä on herättänyt kritiikkiä, sillä alueella vaaditaan poliisin läsnäoloa turvallisuuden takaamiseksi, kertoo Nyheter Idag.

Projektipäällikkö Patrik Ohlsson kertoo, että poliisien turvallisuuden takaamiseksi on ryhdytty järjestelyihin. Erityinen partio saattelee poliiseja töihin ja takaisin.

– Kyseessä on maanalaisten ja sisäänkäyntien tarkkailu, Ohlsson sanoo.

Ohlssonin mukaan poliisit eivät pelkää tulla töihin Rinkebyhyn.

– Nyt ei ole nähtävissä, että ihmiset kieltäytyisivät tulemasta tänne. Päinvastoin, ne jotka pääsevät tänne ovat suhtautuneet positiivisesti uusiin tiloihin ja mahdollisuuteen työskennellä kivalla poliisiasemalla.

Patrik Gustavsson vastaa Tukholman pohjoisen poliisipiirin turvallisuudesta. Hän on tyytyväinen sovittuihin järjestelyihin poliisien turvallisuuden takaamiseksi.

– Jää tosin nähtäväksi millaista täällä on sitten kun bisness siirtyy tänne, hän toteaa.

Rinkebyn uuden poliisiaseman rakentaminen ei ole edennyt ongelmitta. Tukholman kaupunki ei aluksi saanut yhtään tarjousta rakennusurakasta, sillä urakoitsijat eivät halunneet työskennellä Rinkebyssä.

Viime syksynä vartijoiden ammattiliitto kielsi työskentelyn iltaisin Rinkebyssä vartijan haavoituttua ammuskelussa.

Vuonna 2017 Ruotsin poliisin järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen yksikön johtaja Lise Tamm sanoi, että Rinkeby vastaa viranomaisten näkökulmasta sotatoimialuetta.

  • 299
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset