Muu maailma Uutiset

Erikoissyyttäjä Mueller: Valtamedia valeuutisoi Trumpin Venäjä-suhteista

Robert Mueller 27.7.2010. Kuva: Talk Radio News Service
Washington Timesin mukaan erityisneuvonantaja Robert Muellerin tiedottaja on julkistanut varoituksen valtamedian ”useista” valheellista väitteistä. Väitteet koskevat tutkimusta Trumpin ja Venäjän väitetystä salaisesta yhteistyöstä.

”Olen kertonut kaikille toimittajille, että monet uutisoinnit tutkimuksistamme ovat olleet epätarkkoja”, Muellerin tiedottaja sanoi. ”Olkaa hyvin varovaisia kaikkien tietolähteiden suhteen, jotka väittävät tietävänsä tutkimuksistamme ja perehtykää syvällisesti heidän väitteisiinsä, ennen kuin uutisoitte niistä. Jos joku tiedotusväline raportoi jotain, älkää käyttäkö sitä ennen kuin olette varmistaneet sen omasta lähteestänne.”

Tuo on surullinen lausunto median häpeällisestä tilasta.

Vaikka Mueller viittaa ”useisiin” valeuutistapauksiin, niin hänen lausuntonsa voi olla seurausta McClatchy -median perjantaina uutisoimasta väitteestä, jonka mukaan Mueller oli paljastanut todisteita, joiden mukaan Trumpin henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen oli vieraillut Prahassa elokuussa 2016.

Jos tuo pitäisi paikkansa, se vahvistaisi Steele-kansioksi (Steele Dossier) nimetyn merkittävän asiakirjan. Kyseessä on Hillary Clintonin kampanjan maksama laajalti kyseenalaistettu asiakirja, jonka ulkomaalaistaho on tehnyt mustamaalatakseen Trumpia valheellisella väitteellä, jonka mukaan Trump olisi ollut yhteistyössä Venäjän kanssa vaikuttaakseen USA:n vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Cohen on tarjonnut asiakirjoja todistaakseen, ettei hän ole ollut Prahassa. Lisäksi hän väittää, ettei hän ole koskaan ollut Prahassa.

Tämä ei kuitenkaan estänyt valtamediaa revittelemästä raportilla, joka perustui nimettömiin lähteisiin.

Valhe Venäjän-Trump-juonitteluista on poikinut ennätyksellisen määrän valeuutisia amerikkalaisten tiedotusvälineiden historiassa. Tapaus vastaa ennen vuoden 2004 presidentinvaaleja tapahtunutta, ns. Killian-asiakirjoja koskevaa Rathergate-kohua, jossa dokumenttiväärennöksillä perusteltiin presidenttiehdokas George W. Bushin jättäneen armeijassa käskyn noudattamatta.

Mueller ja valtamedia ovat liittolaisia; molemmat pyrkivät epätoivoisesti kaatamaan Trumpin, mutta ilmeisesti jopa valtamedian valheista ja vääristä tiedoista huolestunut Mueller näki tarpeelliseksi julkaista lausunnon.

Vaikka tämä on Muellerin ryhmältä harvinainen lausunto, niin ei ole mitenkään yllättävää, ettei lausunto ole saanut juurikaan huomiota kohteeltaan, eli valtamedialta.

John Nolte / Breitbart 17.4.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa