Kotimaa Rikos Uutiset

Esitutkinta Lahden Nastolassa lokakuussa 2020 tapahtuneesta epäillystä murhan yrityksestä valmistunut

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa on selvitetty Nastolassa 7.10.2020 tapahtunutta ampumavälikohtausta. Poliisi epäilee kahta miestä murhan yrityksestä.

Poliisi epäilee kahta miestä murhan yrityksestä liittyen Lahden Nastolassa 7.10.2020 tapahtuneeseen ampumistapaukseen. Esitutkinnan mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun murhan yrityksestä epäillyt, vuonna 1985 ja 1990 syntyneet miehet, murtautuivat omakotitaloon ja ampuivat ampuma-aseilla. Asunnossa oli tapahtuma-aikaan asuntoon murtautuneiden lisäksi kaksi henkilöä, ja poliisin käsityksen mukaan tapahtumissa on ollut kyse henkilöiden välisestä välienselvittelystä.

Esitutkinnassa on murhan yrityksen lisäksi selvitetty muun muassa ampuma-aserikoksia, tapon yritystä ja räjähderikoksia. Tapahtumiin liittyen poliisi epäilee yhteensä seitsemää henkilöä rikoksista. Osalla epäillyistä on kytköksiä järjestäytyneisiin rikollisryhmiin.

– Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimuksien avulla ja toisen rikoskokonaisuuden kautta. Epäillyillä oli käytössään SkyECC-puhelimet, ja poliisi pääsi käsiksi epäiltyjen väliseen salattuun viestinvaihtoon, josta saatiin tärkeää tietoa tapahtumien kulusta. Poliisin esitutkintamateriaaliin sisältyy myös valvontakameratallenne, jossa näkyy kahden aseistautuneen ja naamioituneen henkilön murtautuminen omakotitaloon. Kaiken kaikkiaan poliisin tekninen rikostutkinta oli tässä tapauksessa merkittävässä roolissa rikosepäilyjen selvittämisessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Hämeen poliisilaitoksen, Euroopan unionin rikosoikeudellisen yhteistyöviraston Eurojustin ja Euroopan poliisiviraston Europolin kanssa.

Kansainvälistä yhteistyötä tehtiin erityisesti epäiltyjen välisen salatun viestinvaihdon hyödyntämiseksi. Europol tiedotti SkyECC-viestintäjärjestelmän salauksen murtamisesta maaliskuussa 2021.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle.

Poliisi

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Eka Kettunen

Pitkiä ovat tutkinta-ajat nykyisin, aivan liian pitkiä.

Kata

Jaahas onpa jännä mikähän sana tuossa mun kommentissa vei odotushuoneeseen 😀 oisko se tuo ”poikakissat”…

Kata

Jassoo europolliisia on tarvittu niin tietää että kollit kotoisin myös muualta.
Oisko ventanyylistä tai koksusta kyse….pittää sitä ”sopia” jos jottain mennee vikkaan.

Hohhoijaa tätä hommaa.

Kansalaisen verkkokauppa