Kotimaa Rikos

Esitutkinta: Metsästäjä ampui pyöräilijän – laukausta edelsi havainto metsosta

Kuva: Petri Saarela

Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella lokakuussa tapahtuneen maastopyöräilijän kuolemaan johtaneen metsästysonnettomuuden esitutkinta on valmistunut.

Tapahtumapäivänä viiden henkilön seurue oli maastopyöräilemässä Vieriharjun autiotuvalta Korvatunturille vievää merkittyä retkeilyreittiä. Reilun kahden kilometrin päässä Vieriharjun autiotuvasta toisena pyöräillyt mies pysähtyi jääden todennäköisesti odottamaan takana tulevaa loppuseuruetta. Tällöin hänen ylävartaloonsa osui kiväärin luoti.

Laukauksen kuulleet seurueen lähimmät jäsenet saapuivat tapahtumapaikalle vain havaitakseen uhrin makaavan maassa. Kaksi maastopyöräilijöistä aloitti hätäensiavun.

Kun paikalle tuli metsästäjä, kaikille selvisi, että pyöräilijää oli ammuttu. Paikalle tullut kolmas maastopyöräilijä soitti hätäpuhelun. Ensiapua annettiin ensin hätäkeskuksen ohjaamana ja sen jälkeen ensihoitolääkärin ohjeistuksessa. Ensiapu jatkui siihen saakka, kunnes lupa elvytyksen lopettamiseen annettiin.

Metsästäjä sekä maastopyöräilijät jäivät odottamaan viranomaisten paikalle saapumista metsästäjän tapahtumapaikan viereen tekemän nuotion äärelle.

Metsästäjä oli UKK -puistossa metsästämässä lintua. Hetkeä ennen tapahtumaa hänellä oli havainto ukkometsosta. Poliisin mittaama metsästäjän ja uhrin välinen välimatka oli 75 metriä.

Metsästys- ja aseluvat olivat kunnossa.

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa olivat törkeä kuolemantuottamus sekä metsästysrikos. Seuraavaksi rikosasia siirtyy Syyttäjälaitoksen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit