Eurooppa Maahanmuutto

Espanja kuljettaa laittomia siirtolaisia Kanarialta Euroopan mantereelle

Kuvituskuva. Kuva Iberia Airlines / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Marraskuun puolivälistä alkaen pääministeri Pedro Sánchezin johtama sosialistihallitus on siirtänyt laittomia siirtolaisia Kanarian saarilta Euroopan mantereelle Espanjaan. Kuljetusten tarkoituksena on helpottaa saarten siirtolaispainetta.

Euroopan unionin rajavalvontaviranomainen Frontex paljasti marraskuussa, että tämän vuoden aikana jo 17 000 laitonta siirtolaista oli päässyt Kanarian saarille Pohjois-Afrikan kautta. Luku on kymmenkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Marraskuun puolivälistä alkaen Espanjaan on tuotu Kanarian saarilta säännöllisesti laittomia siirtolaisia, jotka ovat lähes poikkeuksetta nuoria miehiä. Tarkoitus on helpottaa saarten siirtolaispainetta.

Yksinomaan joulukuun 4.-8. välisenä aikana 500 laitonta siirtolaista laskeutui Valenciaan ja Alicanteen kahdeksalla lennolla. Laittomia siirtolaisia on tuotu myös Madridiin ja Granadaan.

Paikalliset viranomaiset on pidetty pimennossa. Monessa tapauksessa viranomaisia ei ole ollut paikalla lainkaan vastaanottamassa siirtolaisia. Sen sijaan siirtolaiset ovat voineet poistua lentoasemalta omin avuin, jolloin heidän olinpaikkansa ei ole tiedossa.

Kun Espanjan sisäministeriltä Fernando Grande-Marlaskalta kysyttiin siirtolaislennoista, tämä ensin kiisti toimet mutta tunnusti myöhemmin, että siirtolaiset lienevät hankkineet itse lentoliput. Kun siirtolaiset ovat saapuneet Kanarian saarille, he voivat saada väliaikaiset oleskeluluvat ja matkustaa mihin tahtovat.

Joulukuun 11. pääministeri Pedro Sánchez myönsi, että siirtolaislentoja on järjestetty mutta korosti, että kyseessä ovat haavoittuvat väestöryhmät. Tämä versio tarinasta ei kuitenkaan ole saanut tukea poliisilta, lentoyhtiöiden työntekijöiltä ja silminnäkijöiltä.

Espanjaan päästyään laittomat siirtolaiset voivat liikkua vapaasti EU:n vapaan liikkuvuuden salliman Schengen-alueen sisällä.

Lähteet RMX News, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa