Eurooppa Maahanmuutto

Espanja palauttaa Välimereltä löydetyt laittomat siirtolaiset suoraan Marokkoon

Kuvituskuva. Espanjalainen korvetti SPS Infanta Elena (P76) Välimerellä 2006. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Espanja ja Marokko ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Espanja voi palauttaa Välimereltä pelastetut laittomat siirtolaiset Marokkoon.

Espanja ja Marokko ovat sopineet käytännöstä, jonka on määrä helpottaa Espanjaan Pohjois-Afrikasta käsin kohdistuvaa siirtolaisuuspainetta, kertoo Morocco World News.

Tähän saakka Espanjan alukset ovat vieneet laittomat siirtolaiset Espanjan satamiin, jos nämä on löydetty Välimeren länsiosasta tai Gibraltarin salmesta.

Palautussopimuksen mukaan laittomat siirtolaiset, jotka Espanjan pelastusalukset ovat löytäneet toimiessaan Marokon viranomaisten apuna Marokon merialueella, kuljetetaan takaisin Marokkoon.

Espanja on vaatinut Euroopan unionia tukemaan Marokkoa taloudellisesti laittoman siirtolaisuuden kitkemisessä. Marokko pyysi viime vuonna taloudellista tukea rajavalvonnan parantamiseksi, ja Euroopan komissio myönsikin maalle 148 miljoonaa euroa edellä mainittuun tarkoitukseen.

UNHCR:n tilastojen mukaan viime vuonna Marokon kautta Espanjaan pyrkivistä laittomista siirtolaisista 21% oli marokkolaisia, 20,8% guinealaisia ja 16,1% malilaisia. Laittomista siirtolaisista oli Norsunluurannikolta 8,5% , Algeriasta 7,8%, Gambiasta 6,7%, Senegalista 3,1%,  Syyriasta 2,4%, Mauritaniasta 2,4% ja Kamerunista 2,3% .

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit