Eurooppa Maahanmuutto

Espanja rahoittaa 32 miljoonalla eurolla Marokon laittoman siirtolaisuuden hallintaa

Melillan raja-aitaa Afrikassa. Kuva Ongayo / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Espanja antaa Marokolle 32 miljoonaa euroa aiemmin hyväksymänsä 26 miljoonan euron lisäksi laittoman siirtolaisuuden hallintaa varten. Euroopan unioni on jo aiemmin osoittanut 140 miljoonan euron suuruisen määrärahan vastaavaan tarkoitukseen.

Espanjan väliaikainen hallitus hyväksyi Morocco World Newsin mukaan perjantaina 23. elokuuta 32 miljoonan euron suuruisen avustuksen Marokolle taisteluun laitonta siirtolaisuutta ja ihmissalakuljetusta vastaan. Espanja myönsi 5. heinäkuuta 26 miljoonan euron suuruisen erän samaan tarkoitukseen. Espanjan hallitus uskoo, että maiden välistä yhteistyötä tarvitaan laittoman siirtolaisuuden kitkemiseksi.

Euroopan unioni myönsi viime vuoden lopussa Marokolle 140 miljoonaa euroa rajaturvallisuuden parantamiseksi.

Marokon sisäministeriön maahanmuutto- ja rajavalvontajohtaja Khalid Zerouali sanoo, että ”140 miljoonaa on hyvä alku, ja vaikka se ei ratkaise ongelmaa, kyseessä on tervetullut ele.”

Laiton siirtolaisuus kurittaa Marokkoa, koko Eurooppaa mutta eritoten Espanjaa, sillä Pohjois-Afrikasta suuntautuvan siirtolaisvirran painopiste on siirtynyt Italiasta Espanjaan. Tämän vuoksi Espanja on luovuttanut Marokolle tutkia, ajoneuvoja ja droneja rajavalvontaan.

Marokko onnistui torjumaan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana yli 40 300 laitonta siirtolaista. Laiton siirtolaisuus kasvoi neljänneksellä verrattuna vuotta aiempaan vastaavaan ajanjaksoon.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit