Eurooppa Maahanmuutto

Espanjaan miljoonia siirtolaisia?

Kuva Pexels / CC0

Espanjan uuden hallituksen ministeri on valmis kutsumaan maahan miljoonia siirtolaisia. Aktiiviväestöä tarvittaisiin turvaamaan elintaso nykyisille ja tuleville sukupolville. Aivan viime aikoina Espanja on halunnut estää laitonta maahantuloa. Myös aktivistien pelastusalusten toiminta satamista on kielletty.

Sosiaaliturva- ja maahanmuuttoministeri José Luis Escrivá (Espanjan sosialistinen työväenpuolue, PSOE) puhui OECD:n konferenssissa Espanjan väestötilanteesta.

– Jos tahdomme säilyttää elintasomme, on oltava valmis lisäämään maahanmuuttoa, ministeri muistutti. Hän täsmensi tarvittavan 8-9 miljoonaa siirtolaista, jotta aktiiviväestön osuus voidaan säilyttää.

José Luis Escrivá. Kuva Diario de Madrid / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Ministeri Escrivá on selvästi huolissaan luvassa olevasta espanjalaisten vastustuksesta.

– Täytyy selvittää yhteiskunnan eri tahoille, miksi tämä on tärkeää heille, heidän lapsilleen ja tuleville sukupolville, hän painotti.

Espanjan uusi sosialidemokraattisen PSOE:n ja Podemos -liikkeen hallitus on juuri astunut virkaansa.

Aivan viime aikoina Espanja on pyrkinyt hillitsemään laitonta maahanmuuttoa. Vuonna 2018 maahan saapui arviolta 55-65 000 laitonta tulijaa. Helmikuussa 2019 Espanja sopi Marokon kanssa tulijoiden osittaisesta palautuksesta Marokkoon, jos tulijat havaitaan maiden yhteispartioinneissa Marokon aluevesillä. Aiemmin Gibraltarin salmen ylittäneet veneet ohjattiin Espanjaan. Tammikuussa 2019 Espanja kielsi aktivistijärjestöjen pelastusalusten toiminnan satamistaan.

Lähde Junge Freiheit

  • 365
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset