Eurooppa Maahanmuutto

Espanjaan saapui Välimereltä vain kahden päivän aikana jopa 1 200 laitonta siirtolaista

Laittomia siirtolaisia Välimerellä matkalla kohti Euroopan unionia. Kuva US Navy / Wikimedia Commons / public domain.
Vain kahden päivän aikana jopa 1 200 Afrikasta lähtenyttä laitonta siirtolaista rantautui Espanjaan.

Espanjan sosialistihallitus on viime viikkojen aikana antanut toistuvasti siirtolaisuuteen kannustavia signaaleja. Espanjan hallitus on sanonut poistavansa välittömästi Espanjalle kuuluvien, Afrikassa sijaitsevien Ceutan ja Melillan rajoilla olevat piikkilangat, jotta laittomat siirtolaiset eivät loukkaa itseään niihin. Samoin Espanjan hallitus on ilmoittanut palauttavansa yleisen terveydenhoidon.

Marokko-Espanja -reitti on muutenkin salakuljettajille ja laittomille siirtolaisille helppo, sillä Afrikan ja Euroopan välinen etäisyys on siellä vain hieman alle 15 kilometriä. Lisäksi Espanjan ystävällinen vastaanotto tekee reitistä ihmissalakuljettajien ja laittomien siirtolaisten parissa suosituimman.

1 200 laitonta siirtolaista kahden päivän aikana ja läntisen reitin suosio vain kasvaa

Focus-lehden mukaan vain kahden päivän aikana Espanjaan on saapunut yli 1 200 laitonta siirtolaista Afrikasta. Welt puolestaan kertoo, että 751 laitonta siirtolaista on pysäytetty Gibraltarin salmessa.

Laittomia siirtolaisia on rantautunut Espanjan aurinkorannoille, kuten Del Canueloon Etelä-Espanjassa Tarifan lähellä. Welt-lehden kuvissa voi  nähdä täyteen lastatun dinghien, josta laittomat siirtolaiset pomppivat aurinkorannalle ällistyneiden rantalomalaisten katsellessa sivusta.

Espanjan läntisen reitin suosio laittomien siirtolaisten parissa on jo ohittanut keskisen Välimeren Italiaan ja itäisen Välimeren Kreikkaan suuntautuvat reitit. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan tämän vuoden alusta lukien jo 55 000 laitonta siirtolaista on saapunut Välimeren reittiä pitkin Eurooppaan, ja näistä läntistä reittiä pitkin Espanjaan 21 000.

Korjattu 1.8 klo 13:03 Teneriffa –> Tarifa

 

  • 598
    Shares