Eurooppa Rikos

Espanjan kansalliskaarti pidätti ISIS-terroristin – ”Tutkinnan aikana saadut tulokset vastaavat täysin käsitystä ISIS:n strategiasta”

Kuva La Guardia Civil.

Europol yhteistyössä Espanjan kansalliskaartin kanssa pidätti algerialaisen miehen epäiltynä ISIS-terroristijärjestöön kuulumisesta ja pahamaineisen jihadistijärjestön tukemisesta.

2. lokakuuta 2020 Espanjan kansalliskaarti (Guardia Civil) kertoi, että algerialainen mies on pidätetty Madridissa islamilaisen valtion kannattamisesta ja siihen kuulumisesta.

Epäiltyä oli tutkittu ISIS-propagandan imuroinnista internetistä ja henkilöllisyysasiakirjojen väärentämisestä. Häneltä löytyi myös ISIS:n laatimia ohjeita räjähteisiin ja aseisiin.

Miehellä on kokemusta asiakirjojen väärentämisestä, mikä on saattanut olla avaintekijä hänen kansainvälisen liikkuvuutensa helpottamiseen viime vuosina.

Kuva La Guardia Civil.

Tutkinnan aikana seurattiin miehen internet-toiminnan ja yhteyksien kehittymistä terroristijärjestöön sekä hänen kiinnostustaan aseisiin ja taistelutekniikoihin. Tutkinnassa saadut tulokset vastaavat täysin käsitystä ISIS:n strategiasta, jonka mukaan ISIS rekrytoi ja radikalisoi vapaaehtoisia, jotka suorittavat terrori-iskuja kotimaissaan.

Tutkinta on yhä käynnissä, ja asiantuntijat perehtyvät jatkossa mieheltä löytyneeseen digitaaliseen materiaaliin.

Guardia Civil korostaa, että kansainvälinen yhteistyö on erittäin tärkeä tekijä jihadistisen terrorismin torjunnassa, sillä terroristien suuri liikkuvuus sekä sosiaalisten verkostojen ja internet-sovellusten käyttö vaikeuttavat merkittävästi poliisin tutkimuksia.

Lähde Guardia Civil.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit