Eurooppa Maahanmuutto

Espanjan poliisi ja Europol hajottivat islamilaiselle valtiolle rekrytoineen jihadistisolun

Kuva OSeveno / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Espanjan kansallinen poliisi Europolin avustamana pidätti 28. lokakuuta kolme henkilöä, joita epäillään rekrytoinnista islamilaiseen terroristijärjestö ISIS:iin.

Pidätykset suoritettiin samalla kun Pohjois-Espanjassa sijaitsevissa San Sebastianissa ja Pasaiassa ratsattiin asuntoja. Verkoston epäillään tukeneen jihadistista terrorismia ja islamilaista valtiota, ISIS:ä.

Terroristisolu oli sosiaalisessa mediassa erittäin aktiivinen. Verkoston kahdella tilillä oli yli 10 000 seuraajaa. Sosiaalisessa mediassa verkosto levitti jihadistista propagandaa ja rekrytoi islamilaiseen valtioon jäseniä. Julkaistussa sisällössä oli muun muassa otoksia alaikäisistä islamilaisen valtion jihadisteista taisteluissa. Verkosto pyrki käyttämään tällaisia henkilöitä roolimalleina.

Etukäteen suunniteltujen tapaamisten aikana nuorille jihadisteille annettiin fyysistä ja henkistä koulutusta jihadististen terrori-iskujen suorittamista varten. Terroristisolu myös tarjosi taistelulajikoulutusta ja jakoi kirjasia, joissa annettiin ohjeita kylmien aseiden ja tuliaseiden käsittelyyn.

Tutkimukset kestivät kaksi vuotta ja niiden aikana tutkijat paljastivat järjestön organisaation. Epäillyt käyttivät erilaisia toimenpiteitä salatakseen rikolliset toimensa poliisilta.

Lähde Europol.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa