Eurooppa Maahanmuutto

Espanjan sosialistihallitus muutti mieltään ja haluaa pikakäännyttää laittomat siirtolaiset Afrikassa jo rajalta

Afrikan mantereella sijaitsevan Espanjalle kuuluvaa Ceutaa suojaavaa aitaa. Kuva Wikipedia.
Espanjan sosialistihallituksen johtava puolue PSOE haluaa jatkaa nykyisen lainsäädännön sallimia pikakäännytyksiä Espanjan ja Marokon rajalla Pohjois-Afrikassa.

Espanjan sosialistihallituksen hallitseva puolue PSOE on saanut jo tarpeekseen laittomasta maahantulosta Välimeren kautta ja haluaa jatkossakin palauttaa Ceutassa ja Melillassa Espanjan alueelle tunkeutuneet laittomat siirtolaiset välittömästi takaisin Marokoon. Asiasta kertoo Morocco World News.

Espanjan sosialistinen työväenpuolue PSOE aloitti viime kesänä Espanjan parlamentissa keskustelut vuonna 2015 voimaan tulleen kansalaisten turvallisuutta koskevan lain tarkistamisesta. Laki sallii Espanjan alueelle laittomasti saapuvien pikakäännytykset, mutta pääministeri Pedro Sánchezin lähinnä PSOE:n jäsenistä koostuva hallituskoalitio on ollut tähän saakka pikakäänytyksiä vastaan.

PSOE on nyt muuttanut mieltään ja haluaa, että nykyisen lain mukaisia pikakäännytyksiä ei tulekaan lakkauttaa, vaan asiaa tulee tarkastella tulevaisuudessa maahanmuuttolainsäädännön muutosten yhteydessä.

Espanjan sisäministeriön mukaan Ceutan ja Melillan kautta Espanjaan on tänä vuonna saapunut jo 3 300 laitonta siirtolaista ja 146 on pikakäännytetty rajalta. Espanja pyrkii jatkossa ottamaan laittomat siirtolaiset kiinni ja palauttamaan takaisin Marokoon jo ennen kuin nämä pääsevät Espanjan alueita suojaavien raja-aitojen yli.

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset