Eurooppa Politiikka

Espanjan sosialistisen feministihallituksen sisäministeri haluaa poistaa piikkilangat Espanjan rajoilta Afrikassa

Afrikan mantereella sijaitsevan Espanjalle kuuluvaa Ceutaa suojaavaa aitaa. Kuva Wikipedia.
Espanjan sosialistisen feministihallituksen sisäministeri vaatii, että piikkilangat poistetaan Espanjan hallinnassa olevien alueiden rajoilta Afrikassa, koska Espanjan alueelle tunkeutuvat afrikkalaiset loukkaavat aidoissa itsensä.

The Local Spain kertoo, että Fernando Grande-Marlaska, Espanjan naisvaltaisen sosialistihallituksen sisäministeri, ei aio katsoa sivusta, kun Espanjan alueille Afrikassa – Ceutaan ja Melillaan – Marokosta tunkeutuvat laittomat siirtolaiset loukkaavat itsensä kiivetessään aitojen yli matkallaan kohti vaurasta Eurooppaa. Myös kansalaisjärjestöt ovat vaatineet piikkilankojen poistamista.

Sisäministeri lupaakin tehdä kaikkensa, jotta laittomia siirtolaisia vahingoittavat piikkilangat saadaan poistettua. Hän sanoo asian olevan tärkeysjärjestyksessä ykkösenä.

– Voimme toimia aiemmin, lähtöpisteissä … mutta ei ole hyväksyttävää nähdä ihmisten pomppivan aidan yli, sisäministeri selvitti.

Piikkilangat asennettiin Ceutan ja Melillan rajoille vuonna 2005 mutta poistettiin vuonna 2007. Mariano Rajoyn konservatiivihallitus asensi ne takaisin vuonna 2013.

Kansalaisjärjestöt ovat ottaneet sisäministerin lausunnon tervetulleena vastaan: – Toivotaan, että he [hallitus] lopettavat myös rajoilla tapahtuvat välittömät käännytykset, Espanjan pakolaiskomissiosta (CEAR) todettiin.

Afrikkalaiset laittomat siirtolaiset yrittävät päästä Espanjan alueelle Afrikassa yleensä kiipeämällä aitojen yli, tunkeutumalla aitojen läpi rikkomalla niitä leikkureilla ja moukareilla, uimalla rannikkoa pitkin sekä piiloutumalla ajoneuvojen kyytiin, kertoi Kansalainen viime syksynä.

Espanjan hallitus feministisin maailmassa

Telegraph kertoo, että Espanjassa kesäkuun 7. valansa vannonut sosialistihallitus on maailman naisvaltaisin: hallituksen ministereistä 65 prosenttia on naisia. Hallitus nimittääkin itseään ”ministerittärien ja ministereiden neuvostoksi”.

Naisten oikeuksia ajavat järjestöt riemuitsivat uuden hallituksen kokoonpanosta.

– Tänään onnittelemme maailman feministisintä hallitusta, Madridissa toimivasta Kommunikaation ja sukupuolten virastosta (Agencia Comunicación Y Género) kerrottiin.

Brysselissä Espanjan hallituksen naisvaltaisuus on otettu erityisellä tyytyväisyydellä vastaan.

 

  • 289
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset