Eurooppa Politiikka

Espanjan sosialistit haluavat laittomille siirtolaisille äänioikeuden

Pedro Sánchez laulamassa Internationalea PSOE:n tilaisuudessa. Kuva Marta Jara / eldiario.es / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 ES
Tämän vuoden kesäkuusta Espanjaa hallinneiden sosialistien mukaan laittomille maahanmuuttajille olisi syytä järjestää laillinen status mahdollisimman pian. Heille pitäisi järjestää mahdollisuus terveydenhuoltoon sekä äänioikeus, koska sosialistipuolue PSOE tarvitsee kipeästi uusia äänestäjiä.

Pääministeri Pedro Sanchez pääsi valtaan konservatiivihallituksen kaataneen epäluottamusäänestyksen kautta. Ennen seuraavia vaaleja Sanchezin täytyy löytää uusia äänestäjiä.

Sanchezilla on strategia äänestäjien hankkimiseksi. Tämän suunnitelman hänelle toi USA:sta George Soros, joka puhui Madridissa kesäkuun lopulla. Espanjalainen uutissivusto kertoi ”salaisesta yhteistyöstä” näiden kahden välillä. Samainen sivusto uskoo, että Soros on myös Katalonian itsenäisyyspyrkimysten takana.

Laittomista pikavauhdilla laillisia uusäänestäjiä

Sanchezilla on haku päällä ja haku kohdistuu laittomiin siirtolaisiin. Hän käärii punaista mattoa näiden jalkojen alle ja on ilmoittanut asian olleen hänen agendallaan jo pitkään. Konkreettisin esimerkki tästä on Italian ja Maltan hylkimien venepakolaisten vastaanottaminen.

Sanchezin sosialistit haluavat myös laittomille mahdollisimman pian äänioikeuden. Heidän agendansa mukaan laittomille tulisi saada äänioikeus jo tulevan vuoden keväällä järjestettäviin paikallisvaaleihin. Lisäksi heille pitäisi saada kanava julkisen terveydenhuollon piiriin.

Piikkilangat pois rajoilta

Sanchezin haaveena on purkaa piikkilangat Espanjan ja Marokon rajalta Afrikassa. Tämän lupauksen Sanchez teki jo vuonna 2015 ja uusi sen vuonna 2016, mutta äänestäjät eivät ymmärtäneet ja tukeneet hänen ideaansa tuolloin.

Seuraava uudistus, joka Sanchezilla on mielessä, on pikakäännytysten lopettaminen. Hän haluaa perustaa keskuksia, joissa laittomille siirtolaisille järjestetään mahdollisuus saada muutettua statuksensa laittomasta lailliseksi. Hän ei myöskään pidä siitä, että laittomien siirtolaisten asioiden hoito on pääosiltaan poliisin hoidossa.

EU-veronmaksajat maksavat

Laittomien siirtolaisien laillistaminen ja heidän asettamisensa samalle tasolle espanjalaisten kanssa maksaa paljon rahaa. Tämän rahan Sanchez aikoo oman kertomuksensa mukaan hakea Brysselistä.

Lopulta EU-veronmaksajat joutuvat maksamaan Sanchezin uusäänestäjämetsästyksen ja pyrkimyksen päästä hallitsemaan maataan maksettujen äänestäjien kautta avoimissa vaaleissa.

Lähteet: OKDiario, Wochenblick

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset