Eurooppa Maahanmuutto

Espanjan ulkoministeri: 21 000 laittoman siirtolaisen saapuminen tänä vuonna ei ole massasiirtolaisuutta, ja Eurooppa tarvitsee uutta verta

Josep Borrell. Kuva Piutus / Wikimedia Commons / CC BY 2.0.
Espanjan ulkoministerin mukaan 21 000 siirtolaisen saapuminen Espanjaan tämän vuoden aikana ei ole massasiirtolaisuutta. Hän sanoo myös, että Eurooppa tarvitsee uutta verta.

Espanjan ulkoministeri Josep Borrell kieltää, että 21 000 siirtolaisen saapuminen Espanjaan tänä vuonna Afrikasta olisi massasiirtolaisuutta.

Hänen mukaansa sanan ”massa” käyttöä on yksinkertaistettu liikaa. Espanjassa on 40 miljoonaa asukasta, joten 21 000 laittoman siirtolaisen saapuminen ei hänen mukaansa edusta massasiirtolaisuutta.

Sillä välin kun Italian kansallismielinen hallitus on ottanut tiukan kannan laittomaan siirtolaisuuteen Afrikasta, Espanjan feministinen sosialistihallitus näkee siirtolaisuuden hyödyllisenä.

– Euroopan demografinen kehitys osoittaa, että jos emme tahdo muuttua ikääntyneiden maanosaksi, tarvitsemme uutta verta, eikä näytä siltä, että pystyisimme itse tuottamaan sitä, feministisen sosialistihallituksen ulkoministeri Borrell selvittää.

Lähde: France24

 

 

  • 506
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset