Eurooppa Maahanmuutto

Espanjan ulkoministeri kritisoi Salvinia ja ylistää Merkeliä

Kuva Pexels / CC0
Espanjan ulkoministeri syyttää Italiaa maahanmuuttajien ”raa’asta karkotuspolitiikasta”. Samalla hän vaatii eurooppalaista ratkaisua turvapaikkakriisille ja ylistää liittokansleri Angela Merkelin (CDU) toimia.

Espanjan ulkoministeri Josep Borrell (Espanjan sosialistinen työväenpuolue, Partido Socialista Obrero Españo, PSOE) syyttää Italian sisäministeri Matteo Salvinin tekevän ”politiikkaa ei pelkästään Espanjan kustannuksella, vaan myös koko Euroopan kustannuksella”, kertoo Junge Freiheit.

Italian suljettua rajansa on Espanjassa havaittu huomattavaa laittoman maahanmuuton kasvua. Tänä vuonna Espanjaan on tullut tähän mennessä jo laitonta 25 000 maahanmuuttajaa.

Merkel ”pelasti Euroopan kunnian”

Borrell vetoaa ongelman yhteiseurooppalaisen ratkaisun puolesta. Jos tämä ei ole mahdollista, niin hänen mukaansa ”Saksan, Ranskan ja Espanjan ympärille ryhmittyneen pienen koalition tulee viitoittaa tietä”. Sosialistipoliitikko ylistääkin Saksan liittokansleri Angela Merkelin vuoden 2015 päätöstä avata rajat maahantulijoille.

– Minun mielestäni liittokansleri pelasti päätöksellään Euroopan kunnian, sosialistiministeri selvittää.

Sosialistihallituksen ulkoministerin mukaan turvapaikkapolitiikassa on pohjimmiltaan kyse siitä, että eurooppalaisille tehdään selväksi, ”että me emme vain auta ihmisiä, vaan on olemassa eräänlainen demografinen osinko, josta vastaanottavat maat hyötyvät selkeästi”. ”Demografisella osingolla” Borrell viittaa Euroopan maiden mataliin syntyvyyslukuihin ja maahanmuuton väkilukua kasvattavaan tekijään.

”Eurooppa tarvitsee uutta verta”

Borrellin näkökulman mukaan koko Eurooppa tulee hyötymään pitkällä tähtäimellä maahanmuutosta. Kansalainen kertoi elokuun alussa  Borrellin sanoneen, että Eurooppa tarvitsee uutta verta.

Borrell ei myöskään pitänyt tuohon mennessä 21 000 laittoman siirtolaisen saapumista Espanjaan massasiirtolaisuutena.