Eurooppa Maahanmuutto

Espanjassa asuu enemmän muslimeja kuin koskaan ennen

Kuvat Pixabay.
Espanjan muslimiväestö kasvaa nopeasti ja on nyt suurin maan historian aikana.

Espanjassa asuu nyt enemmän muslimeja kuin koskaan ennen, lähes 2 miljoonaa, ilmenee tiistaina julkaistusta Espanjan muslimiyhteisöjen liiton tiedoista. Heidän määränsä on kasvanut vuodesta 2013 lähtien noin 300 000 henkilöllä. Asiasta kertoo puolalainen TVP.

Espanjan muslimiyhteisöjen liiton (UCIDE) mukaan islamin uskon tunnustajia asuu eniten Espanjan itäisissä ja eteläisissä maakunnissa.

Islamilaiset muodostavat jo melkein puolet Afrikan mantereella sijaitsevan, Espanjalle kuuluvan Ceutan väestöstä. Toisen Espanjan Afrikassa sijaitsevan enklaavin, Melillan, asukkaista heidän osuutensa kohoaa jo 53 prosenttiin.

UCIDE:n tilastosta ilmenee, että muslimiväestö kasvaa nopeasti Espanjan pohjoisosan maakunnissa, jossa heitä on asunut tähän asti suhteellisen vähän. Baskimaan Guipuzcoan maakunnassa islamin uskon tunnustajien määrä kasvoi melkein 80 prosenttia vuoteen 2012 verrattuna. Lugossa ja La Corunassa, maan luoteisosassa, kasvua oli tapahtunut samalla aikavälillä 30 prosenttia.

Liiton johto toteaa, että Madridin Pohjois-Afrikan maista tulleille maahanmuuttajille myöntämien valtavien Espanjan kansalaisuuksien määrien myötä on monista espanjalaisista tullut muslimeja viime vuosien aikana. Tilastosta ilmenee myös, että Espanjassa asuvista islamilaisista 80 prosentilla on Espanjan tai Marokon kansalaisuus.

UCIDE kertoi myös muslimien suhteellisen suuresta aktiivisuudesta omien instituutioiden ja yhdistysten perustamisessa. Se arvioi, että tähän uskontokuntaan kuuluvia erilaisia rekisteröityjä organisaatioita on jo 1630.

Espanjan sisäministeriön mukaan vuosina 2016-2017 Espanjaan saapui eniten Marokon kansalaisia ilman voimassaolevia dokumentteja. Vuonna 2016 heitä tuli noin 3 400 ja vuotta myöhemmin lähes 6 000.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit