Kotimaa Politiikka

Espoolaispoliitikko vihapuhekäräjille – kummastelee pakkokeinojen käyttöä

Kuva muokattu Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan syytteitä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta käsitellään maanantaina Espoon käräjäoikeudessa. Syytteeseen johti Halla-aholle tuomion tuoneiden lauseiden kopioiminen oikeusministeriön Finlexistä Twitter-tilille.

Maanantaina 18.3.2019 Espoon käräjäoikeudessa käsitellään espoolaista kaupunginvaltuutettua, kansanedustajaehdokas Teemu Lahtista vastaan nostettua syytettä nimikkeillä ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” ja ”uskonrauhan rikkominen”.

Teemu Lahtinen

Syyte koskee Lahtisen vuonna 2017 Twitter-tilillään jakamia twiittejä, joihin hän oli oikeusministeriön Finlex-sivustolta kopioinut Perussuomalaisten nykyiselle puheenjohtajalle aikoinaan tuomion tuoneet lauseet. Motiiviksi teolleen Lahtinen kertoo Jussi Halla-ahon saaman tuomion kritisoinnin sekä lain muutostarpeen.

– Jo alunperinkin Halla-aholle tehtailtu tuomio oli puhtaasti poliittinen ja moraalisesti hyvin arveluttava. Lauseet, joista hänelle tuomio annettiin, oli irrotettu asianyhteydestä ja niiden sisältö väännetty nurinpäin. Kyseisistä lauseista on ilmeisestikin tullut tabu, joiden toistaminen olisi muka rikos yhdelle, muttei toisille. Tällainen yhdenvertaisuuden loukkaaminen ei ole yleisen ja läntisen sananvapausperiaatteen mukaista, Lahtinen muistuttaa.

Se, että yhteiskunnan varoja käytetään tällaiseen, on surullista.

Lahtinen kokee syytteen lähinnä kafkamaiseksi pelleilyksi ja poliittiseksi sirkukseksi ja hänen mielestään rikostutkintaan liittyneet pakkokeinotkin olivat ylimitoitettuja.

– Pakkokeinoina minulta otettiin jopa DNA-näyte ja estettiin muistiinpanojeni käyttö, mikä tuntuu hieman erikoiselta, kun väitetty rikos koskee sananvapautta, ei väkivalta- tai omaisuusrikollisuutta, Lahtinen kummastelee.

– Se, että yhteiskunnan varoja käytetään tällaiseen, on surullista. Maassa olisi varmasti tärkeämpiäkin kohteita, joihin verovaroja kohdentaa, esimerkiksi ikäihmisten hyvä ja ihmisarvoa kunnioittava hoito tai yleinen turvallisuus. Lisäksi ihmettelen suuresti oikeudenkäynnin ajoitusta. Miksi juuri eduskuntavaalien alla? Lahtinen kysyy.

Teemu Lahtinen on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu, Suomen Sisun varapuheenjohtaja ja perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa