Kotimaa Rikos

Espoon Tapiolassa tehtyjen ryöstöjen tutkinta etenee – poliisi tutkii neljän nuoren osallisuutta tekoihin

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi perjantaina 30.8. selvittävänsä kolmen nuoren osallisuutta Espoon Tapiolassa tehtyihin ryöstöihin. Tällä hetkellä poliisi tutkii kolmea ryöstöä ja kolmea ryöstön yritystä. Perjantaina kiinniotettujen kolmen nuoren lisäksi epäiltynä teosta on neljäs nuori henkilö.

Ryöstöt ja niiden yritykset tapahtuivat 21.–28.8. välisenä aikana eri puolilla Tapiolaa. Yhteensä kuudelta asianomistajalta vietiin väkivallalla uhaten tai väkivaltaa käyttäen pienehköjä summia rahaa. Poliisilla ei ole tiedossa, että ulkomaalaistaustaiset epäillyt olisivat käyttäneet ryöstöjen yhteydessä mitään tekovälineitä. Asianomistajat eivät saaneet vakavia vammoja.

Yksi rikollisesta teosta epäilty henkilö on 12-vuotias ja vanhin rikoksesta epäilty 16-vuotias.

– Epäillyt avasivat kuulusteluissa tapahtumien kulkua ja osallisuuttaan tapahtumiin. Jatkamme esitutkintaa ja teemme tässä tutkittavana olevassa asiassa tiiviisti yhteistyötä lastensuojelun kanssa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jyrki Kallio.

Tapiolan ryöstöt ovat herättäneet nuorten keskuudessa keskustelua ja myös turvattomuuden tunnetta. Poliisin toive on, että nuoret kertovat ikävistäkin tapahtumista poliisille tai muulle aikuiselle matalalla kynnyksellä.

– Jos nuori joutuu uhkaavan tilanteen tai esimerkiksi ryöstön kohteeksi, kannustan ilmoittamaan tapahtuneesta välittömästi hätäkeskuksen. Sekin toki sopii, että ottaa mahdollisimman pian tapahtumien jälkeen poliisin yhteyttä yhdessä esimerkiksi vanhempien kanssa, kuten osassa Tapiolan tapauksia tehtiin. Tärkeintä on saada tieto nopeasti poliisille, jotta me voimme auttaa, Kallio kannustaa.

  • 204
    Shares

Liity kannattajajäseneksi