Kotimaa

Etelämaalainen solvasi ja riehui Espoossa – sai kaasua

Kuva Shutterstock.

Espoon keskuksen juna-asemalla syyskuussa 2020 vartijat olivat kuljettamassa erästä kiinniotettua, kun lähistöllä oleillut parikymppinen etelämaalaismies alkoi solvaamaan kiinniotettua.

Vartija kommentoi, ettei asia kuulu etelämaalaiselle ja kehotti olemaan hiljaa. Etelämaalainen ei kuitenkaan kunnioittanut kehotusta vaan alkoi nyt solvaamaan myös järjestyksenvalvojia.

Vartija kääntyi takaisin puuttuakseen häiriökäyttäytymiseen, jolloin etelämaalainen alkoi käyttäytymään uhkaavasti. Poistumiskäskyäkään etelämaalainen ei ottanut kuuleviin korviinsa, joten vartija yritti poistaa miestä asemalta pitämällä kiinni olkapäästä ja ohjaamalla ulos.

Etelämaalainen teutaroi, töni vartijaa ja yritti ottaa rinnan korkeudelta kiinni. Vartija kiskaisi itsensä irti ja ilmoitti etelämaalaiselle, että tämä oli kiinniotettu järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Tilanne alkoi eskaloitumaan, sillä etelämaalaisen tyttöystäväkin kävi vartijan kimppuun ja yritti lyödä. Vartija ilmoitti mikillä valvomoon, että nyt tulee toinenkin kiinniotto.

Etelämaalainen laitettiin hissin runkoa vasten ja yritettiin raudoittaa, mikä ei kuitenkaan onnistunut, sillä etelämaalainen piti vartijasta kaksin käsin kiinni.

Vartija varoitti voimakeinojen käytöstä, mutta varoituksella ei ollut minkäänlaista vaikutusta. Tilanne alkoi olemaan vaarallinen koska turvatarkastusta ei ollut pystytty tekemään, joten lopulta ainoaksi keinoksi tilanteen saamiseksi hallintaan jäi etelämaalaisen kaasuttaminen.

Vartija hölläsi otetta hieman, jolloin etelämaalainen kääntyi sen verran, että kaasun suihku saatiin osumaan silmiin.

Käräjäoikeudessa etelämaalaista syytettiin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja vartijaa pahoinpitelystä.

Etelämaalainen väitti, että hän oli käyttäytynyt ja puhunut täysin rauhallisesti, kun vartija oli tullut hänen luokseen ja alkanut huutamaan ja ärsyttämään. Etelämaalainen ei ollut tarrannut vartijasta kiinni eikä ymmärtänyt lainkaan, miksi hänet oli otettu kiinni.

Valvontakameratallenteesta kävi kuitenkin ilmi, että etelämaalaisen alueelta poistamiseen oli selkeä syy ja vartijalla oli siihen oikeus.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi etelämaalaismiehen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 15 päiväsakkoon, josta miehen tuloilla kertyy maksettavaa 90 euroa.

Vartijan pahoinpitelysyytteet käräjäoikeus hylkäsi.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit