Kotimaa Rikos

Etelämaalainen solvasi toisen maahanmuuttajan työtä ”hevosten työksi” – seurasi tappelu, jossa tuli haavoja päähän

Kuva: Petri Saarela

Elokuussa 2020 viisi etelämaalaismiestä vietti iltaa eteläkarjalaisessa kaupungissa. Asunnossa laitettiin ruokaa, ja illan edettyä väki väheni, sillä yksi lähti töihin.

Yllättäen eräs miehistä alkoi haastamaan riitaa. Hän sanoi yhdelle jo pidempään Suomessa oleilleelle miehelle, että tämä on ”haiseva heimonsa jäsen”.

Mies ihmetteli solvaajan käytöstä – olihan hän sentään auttanut solvaajaa saamaan oleskeluluvan hankkimisessa Suomesta.

Sitten solvaaja arvosteli miehen työtä siivoojana ja myyjänä – sellaiset työt ovat näes ”hevosten työtä”.

Kun mies muistutti, että solvaajan kaveri tekee itse asiassa samoja töitä, tämä riehaantui ja uhkasi silmien puhkaisemisella.

Tilanne oli ”hyvin sähköinen” ja kaksi muuta etelämaalaista päätti poistua paikalta.

Kaksikon jäätyä asuntoon solvaaja tarttui lasiin ja löi sillä miestä päähän.

Pahoinpitelyn kohde pääsi asunnon ovelle peläten, että solvaaja puukottaa, mutta tämä tuli perässä vain puinen tuoli kädessään.

Miehelle tuli lasilla lyönnistä päähän neljä haavaa ja niskaan yksi iso haava. Myös hänen itseluottamuksensa kärsi, sillä solvaaja oli nimitellyt häntä ”rasistisilla termeillä”.

Mikä pahinta, hän on menettänyt luottamuksensa muihin ihmisin eikä ole pystynyt enää auttamaan muita Afrikasta Suomeen saapuneita henkilöitä.

Psykoterapiaakin on tarvittu järkyttävän kokemuksen vuoksi.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi solvaajan törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Koeaika päättyy vasta elokuussa 2023.

Solvatulle ja pahoinpidellylle tuomittu joutuu maksamaan 5000 euroa erilaisia kärsimyskorvauksia.

Tuomittu joutuu myös korvaamaan valtiolle vastapuolen oikeudenkäyntikulut 2591 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä vaan

Vuoden pakolaisnainen vastasi kysyttäessä että hän on kokenut rasismia koska kaupan kassalla hänelle on puhuttu englantia 😂

Hyvin menee

Vai näin se onnistuu työperäinen maahanmuutto.

Missä vastuu Turun torista?

Älä nyt, Orpolla on kokemusta asiasta jo vuodesta 20+15.
Itse ihmettelen, ettei tässä maassa ole YKSIKÄÄN poliitikko kantanut vastuutaan Turun iskusta.
Munattoman maan munaton johto.

Ilkka Forsten

” Haiseva heimonsa jäsen ” on lause josta Suomalainen olisi käräjillä, ja syytteenä toisen etnisyyden loukkaaminen epäasiallisella kommentilla. Nyt kun sen sanoo toinen haiseva heimolainen, ei tapaus johda kaustiin.

Tässä on nyt kuitenkin joku loogisesti ajatellen epäsuhtainen tilanne. Kaksi haisee ja suomalainen saa sytteen jos toteaa asian. Jos se sama suomalainen ilmaisee että myöskin eräät poliitikot haisee, nousee siitäkin syyte, vaikka toista etnisyyttä ei ole tällöin loukattu.

Luotammeko siis siihen ettei kukaan haise, vai sanommeko että poliitikot haisevat ja samalla tavalla haisee heidän suojattinsa ? Jos vaimo kysyy mieheltään rappukäytävässä mikä täällä haisee, pitää vastata rappukäytävä. Näin ei syyllistytä etniseeen profilointiin hajun alkulähteestä, mutta toisaalta voidaan ilmaista että haju on lähtöisin toisesta etnisyydestä joka käyttää rappukäytävää. Asuuko talossa siis somaleita, kyllä, mutta haju oli rappukäytävässä ennen heitä, tai viimeistään silloin kun he rakensivat Helsingin.

John Quiman

Sai vain sen ansaitsemansa kiitoksen avusta?

nilkkapanta loukkaa jalkasientä

”Tuomio ei ole lainvoimainen”
Tuo tarkoittanee samaa kuin että ”tuomio astuu voimaan sitten kun ehdonalaisvankilan ehdonalaispaikkoja vapautuu”

Ilmari

Se tarkoittaa sitä että voidaan hakea muutosta hovioikeudelta.

Ilkka Forsten

Huoleni keskittyy nyt siihen miten kävi sille puiselle tuolille ? Saiko se kriisiapua, ja luottaako se enää Afrikkalaisiin ” hevosmiehiin ?”

Hmmm. Miten saisimme lisää näitä tilanteita aikaan sillä niillä tuntuu olevan siirtolaisuutta ehkäisevä vaikutus, kun täällä jo olevat ei enää kykene auttamaan uusia ?

Ehkä ryhmässä oli parikin sähköasentajaa, kun tilanteesta tuli niinkin sähköinen että yhdeltä paloi rasiasta nalli. Väärä johtopäätös on muuten sähkäreiden yleisin kuolinsyy. Sitä edeltää joskus sana ”eiku…” TZAP ! Kun tuli sammuu niin sali tummuu…

Iiiha haa

Sossupummin työ on ilmeisesti sitten hevostelijahaukkujan mielestä miehen työtä?

Timppis

Siinäpä se kun yksi yrittää sopeutua muut alkaa veetuilemaan ja käy päälle

Kaino-Vieno Huttunen

”Mikä pahinta, hän on menettänyt luottamuksensa muihin ihmisin eikä ole pystynyt enää auttamaan muita Afrikasta Suomeen saapuneita henkilöitä.”

No, jos luottamus ei mennyt siellä Afrikassa, josta hän joutui pakenemaan, hän olisi voinut ihan hyvin jäädä Afrikkaan.

Suurempi ongelma on sitten se, jos hän ei enää palaa hevosen hommiin, joudumme elättämään hänet looun ikää. Lisäksi nämä ovat seotessaan oikeita harminpesiä.

Meille ei ainakaan ole mikään menetys, ettei hän kykene enää auttamaan tänne muuta Afrikkalaisia.

Herää kysymys, mikä oli solvaajan itsensä hieno ammatti? Taksikuskiko? Ei afrikkalaisia yleensä muissa töissä näekään. No vartijoina ja raksatyöläisinä jonkin verran. Ettei kuitenkin olisi Coudenhove-Kalergi – tallin siitosori Kelan palkkalistoilla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Tuumailija

Eipä ole koskaan vielä yön Timoa kävellyt timpurina vastaan raksatyömaalla, mutta rakennus siivoojana, purku-ja apumiehinä olen kyllä heitä nähnyt. Vartijatkin ovat olleet seka”rotuisia” eli toinen vanhempi syntyperäinen suomalainen, henkilö itsekin syntynyt suomessa ja tätä kautta suomettunut 100%:sti käyden koulut ja intit.

Jupi

Afrikkalainen puuseppä on muuten niggari

U. Kamutapsa

Vanha vitsi eräästä vähemmistöstä, joka tuntuu pitävän paikkansa uusienkin tulokkaiden kohdalla: mikä on onnennumerosi? ”viistöistä”…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by U. Kamutapsa
Hätätila tai väärinymmärrys

Haittamaahanmuuttajien kuten myös äärisuvakkien keskuudessa halveksituin tulija on ”hyvä siirtolainen” joka on siis pilkkanimi. Tunnettu suvakki käytti juuri tätä nimitystä maahanmuuttajanaisesta joka tuomitsi sosiaalituilla elävät muslimit.
Haittaryhmien keskuudessa hyvä tulija on sellainen joka ei alistu tekemään roskahommia vaan ylpeästi elää sosiaalituilla kunnes siirtyy tältä uralta ansaistulle eläkkeelle.

U. Kamutapsa

Samoin ”white-passing”, joita pigmentoituneet aktivistit (ja muut loiset), sekä vihervasemmistolaiset halveksuvat. Koska mokomat halveksunnan kohteet ovat integroituneet yhteiskuntaan.

juu

Solvatulle ja pahoinpidellylle tuomittu joutuu maksamaan 5000 euroa erilaisia kärsimyskorvauksia.”
Toivottavasti on nyt niissä hevosen töissä ettei jää taas veronmaksajien maksettavaksi..

Ilkka Forsten

Tuuraa raveissa tammaa joka laukkaa yhtenään.

Tuumailija

Hippoksella tallipoikana…..

U. Kamutapsa

Rahalla pääsee, ja hevoselta saa. Vaimitenkähänsenyoli.