Kotimaa Rikos

Etelämaalaismiehelle puolitoista vuotta ehdollista Kempeleessä tapahtuneesta raiskauksesta

Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään 28-vuotiaan etelämaalaismiehen Kempeleessä tapahtuneesta raiskauksesta 1 vuoden 6 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Seksuaalirikos tapahtui huhtikuussa 2017, kun mies hieroi hieman alle 18 vuotiaan tytön hartioita ja selkää siten, että tyttö makasi mahallaan lattialla.

Hieronnan aikana mies yllättäen työnsi kätensä tytön paidan alle ja kosketteli tämän rintoja. Heti seuraavaksi mies tunki kätensä asianomistajan päällyshousujen housunkauluksesta alushousujen sisään ja työnsi sormensa tytön sukuelimeen.

Oulun käräjäoikeuden istunnossa mies kiisti teon.

Arvioituaan asianosaisten kertomuksia, vastaanotettua suullista sekä asiakirjanäyttöä, Oulun käräjäoikeus piti asianomistajan kertomusta luotettavana.

Käräjäoikeus katsoi, että asianomistaja on ollut hierontatilanteesta johtuneen avuttoman tilansa vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa ja mies on käyttänyt tätä tilaa hyväkseen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen maksamaan asianomistajalle korvauksena kärsimyksestä 3000 euroa ja traumaperäisestä stressihäiriöstä 3000 euroa.

Asia ratkaistiin puheenjohtajan ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Tuomio oli yksimielinen.

Käräjäoikeus käsitteli asian asianomistajan suojelemiseksi suljetuin ovin ja määräsi tuomion salassapidettäväksi lukuun ottamatta tuomiolauselmaa ja lainkohtia. Myös asianomistajan nimi määrättiin salassapidettäväksi.

Oulussa yrittäjänä toimiva etelämaalaismies on saapunut Suomeen vuonna 2015.

Lähteet Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa