Eurooppa Maahanmuutto

Etniset ruotsalaiset hylkäävät monimuotoiseksi muuttuneen koulun Saltsjöbadenissa

Kuva Pixabay.

Igelbodan koulu sijaitsee Saltsjöbadenissa Nackan kunnassa. Kouluun alettiin poliittisilla päätöksillä ottamaan lisää ulkomaalaistaustaisia oppilaita, mutta nyt etniset ruotsalaiset ”äänestävät jaloillaan”. Etnisten ruotsalaisten määrä koulussa on alkanut vähenemään. Ilmiötä kutsutaan termillä ”white flight”.

Viime vuonna Nackan kunta päätti sulkea monikulttuurisella Fisksätran alueella sijaitsevan koulun, jolloin oppilaita siirrettiin Saltsjöbadeniin Igelbodan kouluun. Iso osa Saltsjöbadenin vanhemmista ei kuitenkaan arvosta koulun monikulttuuristamista.

– Luultavasti vain harvat vanhemmista myöntää vastustavansa monimuotoisuutta. Mutta pelätään, että tietotaso laskee ja että heidän omat lapsensa eivät saa riittäviä haasteita ja tukea tiedon kehittämiseen, sanoo Tukholman yliopiston koulututkija Stefan Lund.

Sairaanhoitaja Pia Rousu asuu Igelbodan koulun lähettyvillä. Perheen kaksi tyttöä käyvät vuosiluokkia neljä ja viisi. Rousu aikoo siirtää lapsensa toiseen kouluun ennen syyslukukauden alkua.

– Aiemmin [etnisyyksien] suhde Igelbodassa oli hyvä. Mutta nyt 90 prosenttia oppilaista on Fisksätrasta.

Rousu ei halua profiloitua monimuotoisuuden vastustajaksi. Hän kuitenkin kokee, että ruotsalaisten ja ulkomaalaistaustaisten suhde 50-50 olisi parempi.

Lähde Mitt i Stockholm.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa