Eurooppa Kulttuuri

Etunimet: Mohamed matkalla kärkeen

Kuva Pixabay
Kaikilla ajoilla on omat suosikkinsa etunimissä.

Keisarillisessa Saksassa suosikkinimiä olivat Wilhelm tai Anna, 1933-1943 Adolf oli suosituin, ja seuraavina tulivat  Thomas, Stefan ja Ingo. Naisilla Nicole, Claudia ja Anja olivat kärkikolmikossa. Tänään Saksan nimilistaa johtavat Mia, Sophia, Maximillian ja Ben.

On esitetty väitteitä, että lista on tarkoituksella manipuoloitu tai keskeneräinen, ja että Mohamed kuuluu ehdottomasti TOP10-listalle, mutta tämä tieto vaietaan poliittisista syistä. Syy tähän keskusteluun juontaa Itävallan Wienin tilastosta, jossa Mohamed nousi vuonna 2017 yllättäen sijalle kolme.

Tätä kohua edelsi itävaltalaisen Kronen Zeitungin listaus Mohamedin eri kirjoitusasuista. Kronen listalla oli Mohamed, Muhamed, Muhammad, Muhammed, Mehmet, Mahoma jne. Laskutavasta johtuen Mohammed jätti saavuttamatta vuoden 2014 laskuissa sijan viisi TOP10-listalla.

Saksassa Mohammed-etunimi on noussut vuoden 2009 97. sijalta vuoden 2016 listauksessa sijalle 26. Vuodelle 2017 ennustetaan sijoitusta 22 – 24 ja vuoteen 2021-22 mennesssä nimi kiipeää TOP10-listalle koko Saksassa.

Lähde: Die Welt

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi