Eurooppa

EU ajattaa kuukausittain toista sataa autoa Strasbourgiin – autoissa vain kuljettaja

Kuvituskuva. Kuva EP Multimedia Centre.

Joka kuukausi 120 EU:n virka-autoa tekee matkan Brysselistä Strasbourgiin.

Melkein kaikissa matkustajana on ainoastaan kuljettaja. Virka-autot vievät europarlamentaarikkoja Strasbourgin lentokentältä hotelliin kuukausittaisen täysistunnon aikana.

Marraskuussa parlamentin 751 edustajasta vain 25 matkusti Brysselistä autolla. Muut käyttävät rautatietä tai lentävät Strasbourgiin.

Autosaattueen matka on 450 kilometriä suuntaansa. Nimettömänä esiintynyt parlamentin tiedottaja harmitteli, että autoista suurin osa ei ole hybridi- tai sähköautoja. Matkanteon lisäksi autot on perillä saatava pysäköityä, mikä tiedottajan mukaan ei ole suositeltavaa.

Strasbourg on EU-sopimusten mukaan Euroopan parlamentin virallinen kotipaikkakunta. Parlamentaarikot ovat esittäneet sopimusten uudistamista niin, että parlamentilla itsellään olisi valta päättää missä täysistunnot pidetään. Yhden istuntopaikan valinta parantaisi imagoa ”kustannustehokkaammaksi”.

Strasbourgin ruljanssi maksaa vuodessa noin 110 miljoonaa euroa, mikä on kuusi prosenttia parlamentin kustannuksista. Toukokuun eurovaaleissa enemmistö ehdokkaista oli yhden paikkakunnan kannalla. Poikkeuksen muodostavat ranskalaiset, joiden mielestä Strasbourg edustaa hajakeskitettyä unionia.

Lähde Brussels Times

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa