Eurooppa Politiikka

EU ei pysty jäljittämään Turkille annettua pakolaisten ylläpitämiseen tarkoitettua miljardia euroa

Kuva Pixabay.
Euroopan unioni on antanut Turkille 3 miljardia euroa pakolaiskriisin hoitoon, mutta nyt Bryssel ei pysty jäljittämään, kuinka rahat on käytetty.

Bryssel on antanut Turkille 3 miljardia pakolaiskriisin hoitamiseksi, mutta Turkin tiukat tietosuojalait estävät varmistuksen saamisen, kuinka kaikki rahat on käytetty, kertoo Euractiv.

Euroopan komissio tai Euroopan tilintarkastustuomioistuin eivät kumpikaan ole pystyneet jäljittämään, mihin noin miljardin suuruinen erä on käytetty, sillä Turkin viranomaiset ovat kieltäytyneet luovuttamasta tietoa Emergency Social Safety Net -ohjelmaan liittyen. Kieltäytyminen johtuu Turkin mukaan maan tietosuojalaeista.

Kyseisen ohjelman puitteissa pakolaisille annetaan pankkikortit, joille ladataan kiinteä rahasumma joka kuukausi. Pakolaiset voivat käyttää käteiskorttia ostaakseen muun muassa ruokaa, polttoainetta ja kaikkea muuta. Ohjelman budjetti on noin miljardi euroa.

– Tilanne on vakava, raportista vastaava Bettina Jakobsen Euroopan tilintarkastustuomioistuimesta totesi. Jakobsen pitää tilannetta ennen näkemättömänä. Hän on ollut tuomioistuimessa kolme vuotta, eikä koskaan aiemmin ole törmännyt vastaavaan tilanteeseen.

Hänen mukaansa on nähtävissä, että rahaa menee pakolaisille, mutta todisteita ei ole, menevätkö kaikki rahat tähän tarkoitukseen.

  • 1.8K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi