Kolumnit

EU haluaa teurastaa Italian tuhotakseen Legan ja Viiden tähden liikkeen

Kuva Adam Jones / Flickr / CC BY-SA 2.0
EU-eliitti on päättänyt estää hinnalla millä hyvänsä Legan ja Viiden tähden liikkeen muodostaman hallituksen synnyn. Ja se on valinnut välineeksi painostuksen. Näin kirjoittaa Il Giornalen blogisti Marcello Foa.

Presidentti Sergio Mattarella torjui [Giuseppe] Conten hallitukselta oikeuden esittäytyä kamareille, vaikka kyseessä oli enemmistöhallitus. Syyt tiedetään jo hyvin. Virallinen selitys on, että [Paolo] Savona ei ole henkilönä tervetullut, mutta tosiasiassa tilanne on kuten ex-valtionvarainministeri Padoan sanoo: ”Savona ei ole ongelma, vaan Legan ja Viiden tähden liikkeen EU:a koskevat näkökannat”. Mattarellan päätös vaikuttaa uhkapeliltä, koska – kuten monet ovat huomauttaneet ja minkä seikan mielipidetutkimukset vahvistavat – seuraavissa vaaleissa [Matteo] Salvini ja [Luigi] Di Maio saattaisivat kumpikin saada 30% äänistä, jolloin he voisivat esiintyä presidentin palatsissa paljon vahvemmin kuin nyt.

Todella outoa on myös [Carlo] Cottarellin nimitys: Miksi synnyttää tekninen hallitus, jolla ei ole enemmistöä? Eikö olisi ollut paljon loogisempaa jättää Gentilonille juoksevien asioiden hoito?

Nyt kaikki näyttää kuitenkin jo hirvittävän selvältä ja pelin hengen paljasti EU-budjettikomissaari [Günther] Oettinger, jolle kävi kuten monelle saksalaiselle on käynyt valta-asemassa – hän ei kyennyt hillitsemään ylimielisyyttään, vaan lausui julkisesti: ”Markkinat tulevat opettamaan italialaiset äänestämään oikealla tavalla”.

Siten kaikki on jo selvää: EU-eliitti on päättänyt murskata Italian selkärangan, kuten se teki jo Kreikan kohdalla. Julki tullut skenaario on seuraava: Lietsotaan käyntiin pelottava Italian julkisen velan kriisi, provosoidaan paniikki, ja sitten Italia otetaan komission hallintaan ja Mattarella hakee luottamuslausetta Cottarellille (jo virassa) maan parhaiden etujen perusteella ja/tai käynnistetään poikkeustoimenpiteitä, kuten vaalien lykkääminen ilman määräaikaa, jonka sivussa pilataan Salvinin ja Di Maion maine ja suosio, kun heidät julistetaan syypäiksi syntyneeseen kriisiin.

Jos suunnitelma menestyy, niin se sopii varoitukseksi kaikille Euroopan maille, joissa ”populistiset” liikkeet ovat nousussa ja sen myötä tapahtuu Euroopan kansojen lopullinen alistaminen EU-oligarkeille. Kuten sanotaan: Lyö yhtä opettaaksesi satoja. Sillä tämä on logiikka ja toimintamalli, halpamainen ja autoritaarinen. Vastustus on moraalinen kansalaisvelvollisuus. Suunnitelman tulee kaatua.

Marcello Foa, Il Giornale

Marcello Foa on Il Giornalen pitkäaikainen blogisti. Hän johtaa sveitsiläistä Corriere del Ticino-Media -lehtitaloa ja toimii journalistiikan ja viestinnän luennoijana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit