Eurooppa Maahanmuutto

EU hälytystilassa Afganistanin tilanteen vuoksi – Kreikan maahanmuuttoministeri: ”Kreikasta ei tule uuden siirtolaisaallon läpikulkumaata”

Euroopan unioniin keväällä 2020 pyrkineitä laittomia siirtolaisia Evrosilla. Kuva Shutterstock.

Kreikka, Italia, Espanja, Kypros, Malta, Euroopan unionin turvapaikanhakijoiden ensimmäiset isäntämaat, kehottivat ottamaan Afganistanin tilanteen keskiviikkona pidettävän EU:n sisäasiain neuvoston ylimääräisen kokouksen esityslistalle.

– On selvää, että maamme ei ole uuden pakolaisaallon läpikulkumaa, sanoi Kreikan maahanmuuttoministeri Notis Mitarakis.

– Odotamme edelleen hyvin pientä määrää saapuvia, hän totesi mutta lisäsi kuitenkin, että tilanne muuttuu jatkuvasti ja riippuu paljon Turkkiin suuntautuvista virroista ja Turkin asenteesta.

– Emme halua enää koskaan nähdä vuonna 2015 kokemiamme näkyjä, Mitarakis korosti.

Suurimman oppositiopuolueen, vasemmistolaisen SYRIZAn johtaja Alexis Tsipras sanoi, että ”Kreikan tai muiden ensimmäisten isäntämaiden ei pitäisi jälleen ottaa harteilleen uusia pakolaisvirtoja” ja kehotti hallitusta maanantaina järjestämään hätähuippukokouksen lähipäivinä.

Lähde Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest
73 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Mika Salo

Eu hälytystilassa. Sallikaa minun nauraa.

Ilkka Mänttäri

Niin onko Kreikka itsenäinen maa joka valvoo rajojaan. No tiedän että suomi ei enää ole, kiitos vihervasemmistohallituksen.

Ilkka Forsten

EU hälytystilassa. Ylva housut märkänä ja Angela vapisee horkassa kun on mahdollisuus saada taas näin suuri joukko huippuosaajia kasaaman volkkareita tai muuten vaan notkumaan euroopan keskiöön.

John Quiman

Angela ei kelvannut kellekään edellisistä tulijoista? Uusi yritys?

PSn äänestäjä

Seth Jones neuvonantaja, USA
Center for Strategic and International Studies
Afganistanin erikoistutkija

Ei toivoa. Taliban vetää huulesta

Heillä on ollut vuosia jo Kandaharin ja Hellmandin provinsseissa valta, raaka shariaan perustuva diktatuuri. Siitä näkee

Talibanit saivat vallan, kun koko maailma hylkäsi Kabulin hallituksen

Kaamea virhe antaa valta al Qaida- liittolaisille talibaneille. Seth Jones omin sanoin  noin tunti sitten
Quick question: On what planet is the withdrawal of US & other Western forces & their replacement by an extremist, authoritarian, & deeply repressive regime (with direct ties to al Qaeda) an acceptable outcome?

Penaali

Heikki aloitti hlöluvullan 130 SISÄLTÄEN perheenjäsenet, sitten luku oli 170 ja nyt luku on 240. Sadoilla kasvaa päivittäin, YLEnanto rummuttaa afgaanien plsta, MIKÄ HELKUTIN ISLAMILAISTEN YLEINEN VASTAANOTTOKESKUS Euroopasta on tullut ja miksi, eikö nähdä hybridisodan käynnissä olemista vai mistä kiikastaa? Varmasti mm naisten huputus ja muukin islamismi jatkuu maissa, joihin ”paetaan”. Miksi se jatkuu, siinä myös vastaus. Paljon olisi valmiiksi islamilaisia maita, joihin paeta ja lähempänä, voisi jatkaa islamin kulttuurista nauttimisesta. Tosin lähimaista osa EI ota vastaan, miksi? No juuri siksi, että jos ja kun Euroopan punavihreät haluavat Euroopan mielenvikaisella väestönsiirrolla tuhota, niin ähläm kiittää ja kumartaa ja hukuttaa Euroopan ”pakolaisiin”, joista AINA ja POIKKEUKSETTA loppujen lopuksi suurin osa on nuoria miehiä, kieli- ammatti ja osa jopa lukutaidottomia, sen sijaan lapsien raiskaus ja muu hybridisodankäynnin agendan mukainen yhteiskuntien häirintä ja horjutustyö onnistuu kyllä. Ja toki Suomessakin tänne ”paenneet” ajavat fanaattisesti mm suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin, miksi? No juuri siksi, heillä ei koskaan ollut aikomusta kotoutua, he ovat tulleet tänne muuttamaan yhteiskuntaamme islamia kohti. Ja mitä tekee ministeti, JOPA SALAKULJETTAA näitä ”viikareita” tänne. Huh huh, jos Eurooppa ei kohta ryhdistäydy niin romahdus on ”pommin” varma. Alan opiskelemaan unkarin kieltä, varmaan muutto edessä. Verojen maksu tällaisessa maassa kahvituttaa todella väkevästi.

Ilkka Forsten

Opettele mieluummin ulkoa miten puretaan ja kasataan rynäkkökivääri, ja miten sitä pitää käyttää tehokkaasti. Unkariin lähtö on pelkurimaista ja muistuttaa kovasti sitä mitä huntuhaamut tekee parhaillaan euroopan suuntaan.

Mirkku

Mutta jos oma maa pilataan siinä määrin, että alkaa tuntea itsensä syrjään työnnetyksi muukalaiseksi ja kaikin tavoin ihmisroskaksi, vaikka tähänastisen ikänsä onkin paiskonut töitä tämän yhteiskunnan hyväksi, niin eikö siinä olisi jo hyvä syy lähteä? Elämä on kuitenkin niin lyhyt, että sitä ei kannattaisi tuhlata pysyttelemällä pakosta jossain, missä ei ole hyvä olla. Täältä lähtijöillä ja tänne tulijoilla olisi myös yksi iso ero: me maksaisimme itse oman ylläpitomme myös muualla, vaikkapa siellä Unkarissa emmekä menisi syömään muiden pöydissä. Emmekä menisi keppostelemaankaan, vaan elelisimme rauhassa ja nätisti. Itse hakeutuisin myös töihin, olenhan opiskellut unkaria jopa 12 kokonaista tuntia! Siis kohta jo natiivin tasolla…(ymmärtänette ironian)

Ilkka Mänttäri

No joskus tuolla käyneenä. Ihan yksinkertainen sympatia nousee.

John Quiman

Jos nyt lähtisin rintamalle, olisin enemmän haitta kuin hyöty, kun ei tuo fysiikka kestäisi, eikä radiosähköttäjiä enää kaivata.

Nykyisellä tekniikalla voi toimia etänä edesauttaakseen ja tämä kommentointi on ihan hyvää harjoitusta sellaiseen. Tarvitaan monenlaista panosta, ei pelkästään riuskoja miehiä rynnäri kädessä. Niitä pitää olla, mutta ei pelkästään niitä.

Ilkka Mänttäri

Ehkä oleme se voimavara joka mailmaa muuttaa. Tiedän että se ei ole se voimakas vähemmistö joka luulee niin.

John Quiman

Tyrannit pelkäävät aina eniten sanan säilää. Siksipä sananvapauden tukahduttaminen on listalla korkealla.

PSn äänestäjä
John Quiman

Tuo Ranta itse tarkoittanee sitä, että olisi julmaa olla päästämättä kaikkia ”hädänalaisia”. Hänhän on viherfasismin kannattaja.

PSn äänestäjä

Koneinsinöörit pyrkivät Suomeen hyysäriviherpunikkien rahtaamina. Haavisto johtaa hyysäystä nyt

Koneinsinöörit, joiden todistukset ja lukutaito vain ovat jääneet kotiin, valtasivat Kabulin ilman laukauksia

Nyt tyttöjen ja naisten on poltettava koulutodistuksensa

https://www.theguardian.com/world/2021/aug/15/an-afghan-woman-in-kabul-now-i-have-to-burn-everything-i-achieved

John Quiman

Niin käy, kun islam saa vallan. Niin käy Suomessakin, jos islam saa vallan. Taipuminen islamille eli nöyristely islamin edessä on jo aloitettu kiiton viherfasistien ”suvaitsevaisen” eli alistuvan politiikan. Pienestä se alkaa, koska kansa ei suostuisi paljoon kerralla, mutta lopputulos on islamin valta.

Keke

Pidämme konkreettisena mielessä että islam ei saa valtaa Suomessa. Teemme myös toimet sen mukaisesti.

John Quiman

Hallitus on kanssasi eri mieltä.

Ilkka Forsten

Emme välitä hallituksesta, koska sekään ei välitä meistä.

Rinnakkaisyhteiskunnat

Kun esim Ruotsissa klaanit uhkailevat viranomaisia sekä valtaavat kokonaisia kaupunginosia, niin se on jo yhteiskunnan rakenteissa. Ja viherkommarit antavat jaxuhaleja jne. Olisi mielenkiintoista nähdä, kun lähi-itä keskuksen suuntaan tulisi tiesulkuja matujengien toimesta kuten Ruotsissa, niin mikähän mahtaisi olla reaktio? Ei ne poliisit turhaan siellä julkisuudessa itke.

John Quiman

Koska merkit ovat samat, jossain ajassa tapahtumatkin ovat samat.

Kata

Mutta mutta..vain valkoinen mies on patriarkaalinen…..olen kuullut niin monta kertaa.Voi luoja…

Keke

Ne jotka köpöttelevät Kreikan rajalle Afganistanista eivät ole turvapaikanhakijoita. Geneven sopimuksessa on kohta jossa mainitaan, että turvaa haetaan ensimmäisestä turvallisesta maasta eli siis tuollaista henkilöä, joka on tullut yhdenkin turvallisen maan läpi ei voida pitää turvapaikanhakijoina. Samalla tällaiseen henkilöön ei voida soveltaa Geneven sopimusta joten, joten hän ei voi päästä turvapaikan piiriin, hänen turvapaikkahakemusta ei oteta vastaan vaan hänet neuvotaan menemään takaisin. Kreikkaan tulevat eivät saa turvapaikkaa koska heidän hakemuksia ei voida käsitellä.

Agentti 2030

Ohisalo:
”Humanitaariselle maahanmuutolle on paikkansa yhteiskunnassamme kun ihmiset tarvitsevat turvaa.”
Totta kai on, mutta ainakin edellisellä kerralla tuo ”paikka” oli moninkertaisesti liian suuri, koskapa se on heikentänyt turvallisuutta täällä.
Kotoutumiskapasiteetin (max. pari sataa vuodessa) ylittävät luvut luovat rinnakkaisyhteiskunnan, jossa erityisesti naisten asema on ihmisarvojen vastainen.

John Quiman

Tosiasiallista humanitääristä maahanmuuttoa olisi kourallinen, tusina kaksi, vuodessa.

Ilkka Forsten

Ja siinäkin olisi kolme tusinaa liikaa.

Kata

Ja taas jäi suurin osa naisista,lapsista ja vanhuksista teletappien mahdin alle..semmoisia ”pakolaisia” taas tulossa!
No osa istui rengasluukkujen päällä koneen lähtiessä joten tuota..kun ne suljettiin niin….olihan jo video instassa kun tiputtiin sitten.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Olisipa oltu paikalla neuvomassa, että lentokoneen katolle mahtuu paljon.

Kata

😀 Anteeksi anteeksi kun nauroin mutta..mitäs läksivät!

John Quiman

Nauru pidentää ikää, sanovat. Siitä tulee valtiolle lisäkustannuksia. Siksipä kai harkitsevat ainakin osan huumorista kieltää.

Pah

Hip hei! Huolet pois! Kohta tulee taas rahaa!! Rikkaudet suorastaan kirmaa paikkaamaan taloudellisia ongelmiamme.
Pian Etelä-Euroopan teillä vaelta tänne hölmölän suuntaan taas sankoin joukoin ”korkeasti koulutettuja” akateemikkoja ja muita karjuvaa työvoimapulaamme paikkaamaan saapuvia ”apulaisprofessoreita” joten työvoiman ”kohtaanto”-ongelmat ovat pian muisto vain.
https://www.verkkouutiset.fi/professori-kauhistui-toivottavasti-eivat-katsoneet-riikka-purran-haastattelua/
https://www.verkkouutiset.fi/suomen-tyomarkkinoilla-merkittava-kohtaanto-ongelma/

Juha 06

Kreikan tulee olla etuvartio ja Kreikkaa tulee auttaa siinä että Eurooppaan ei tule tätä laitonta väkeä.

Agenda 2030

Uutisissa kerrottiin että Suomella on valmiuksia ottaa lyhyessä ajassa kymmeniätuhansia pakolaisia.
Kuten 2015 jälkeen nähtiin, niin tuo on satua sillä valmiudet eivät määrity vuodepaikkojen vaan todellisen kotouttamiskapasiteetin mukaan.
Jälkimmäinen lienee parisen sataa vuodessa.
On näet oletettavaa että nuo pakolaiset jäävät tänne.

siinähän se

”Britannia suunnittelee enimmillään 20 000 afganistanilaisen asuttamista pitkällä aika­välillä”
Eli jos kymmenen kertaa pienempi maa Suomi ottaisi kaksituhatta afgaanipakolaista kymmenen vuoden aikana, niin siitähän tulisi juuri tuo kaksisataa pakolaista vuodessa.

John Quiman

Ei kotouttaminen toimi ylipäätänsä ja vielä vähemmän, kun noita on jo iso määrä Suomessa. Ne menevät maanmiestensä yhdyskuntaan, joka ei ole koskaan edes aikonut kotoutua.

Ilkka Mänttäri

On se kumma että suomessakin vain niin harva näkee ison kuvan, ja niistäkin on aika harva joka toimii politiikassa. Onko politiikassa jokin vaatimus että on putkinäkö. Toinen mahdollisuus on tietenkin se että nk. ”säännöt” ja ”laki” on tehty sellaisiksi että siellä ei juuri uusia ajatuksia tarvitse suvaita. Hillotolppa on hillotolppa, kotimaasta viis.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Niin. Taitaa politiikan huipulla useimmat olla hillotolppalieassa kiinni. Ei siinä pidäkään nähdä mitään. Tulee vain muistaa mitä on Schwabin koulussa opetettu ja toteuttaa Klaus Schwabin ohjeita. Sitten tolpasta lirahtaa taas hilloa.

Ilkka Forsten

Jos se olisi yksin minusta kiinni, niin kyllä, he jäisivät tänne.. Sijoitustavasta voidaan olla montaa mieltä, mutta sardiinipurkkimenetelmä oli hyvä, se todettiin jo viimerähinän aikana muistaakseni Ukrainassa.

Ilkka Mänttäri

No en nyt kai ole aivan hermolla muta….???

murre riepunen

Suorastaan onnenpotku maallemme, huutavasta työvoimapulasta turha kitistä, tekijöitä tulee solkenaan, jo maassa oleskelevien lisäksi.Omat lakinsa ja alati kunnioituksen puutteesta kärsivän odotetaan sopeutuvan maamme tyysti erilaiseen elämänmenoon. Naiset eivät täällä osoita suurempaa kunnioitusta, lähtevät jopa ostoksille…yksin, töihin mielivän naisen arvellaan syvästi loukkaavan afkaani miehen itsetuntoa, saattaapi kaula katketa, joita meilläkin on tapahtunut. Rynnäkkökiväärin afkaani joutuu vaihtamaan sapeliin tänne tultua, mutta josain joutuu tinkimään…ainakin vähäksi aikaa.

Kaino-Vieno Huttunen

Onpa outoa, vuonna 2015 tuhatpäisinä laumoina rynnistävät ja kiviä viskovat miehet tulivat pelastamaan Euroopan talouden elleivät olleet kotimaissaan välittömässä vaarassa. Miten tilanne on nyt toinen.

Vai onko nyt niin, että Afrikasta tulee meille nyt jotakin erityisosaamista. Unohdetaan, että Italiaan rantautuu tälläkin hetkellä laivalasteittain aivokirurgeja Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Jopa pikkupaikkakunnalla, jossa nykyisin asun, ei voi mennä mihinkään törmäämättä hyvin ruskettuneeseen ja kummallisella tavalla kiihottuneelta vaikuttavaan eksoittiseen eläjään.

Toisaalta en luottaisi tuohon artikkelin julistukseen. Kyllä ne jotakin kiertotietä tänne löytävät.

Vantaan vandaali

Piti tulla aivokirurgeja, mutta tulikin ”kunniaa” puolustavia migrikirurgeja kenttätyöhön erityisesti Helsinkiin.

Ilkka Mänttäri

Noista ”pakolaisista” tai ”matuista” tulee mieleen se että jos nämä ulkomailta tänne tulevat ovat niin hyviä paikkaamaan ”työvoimapulaa” niin pitäisiköhän sen näkyä verotuksessa. Ainakin tämä hallitus olisi voinut laskea verotusta jo melko reippaasti, ilman ulkomaisen velan lisäottoa.

John Quiman

Niin, onhan tuo outoa, että tulijat, jotka tuovat jokaisen sijoitetun euron tuplasti takaisin ja saavat Suomen talouden nousuun, vaikuttaa siten, että Suomi velkaantuu lisää ja veroja sen kuin korotetaan. Suursuvakki Stubbin matikka kertoo edelleen tämän olevan silkkaa voittoa Suomelle.

Hätätila tai väärinymmärrys

Punavihreiden asenteet ovat selvät, mutta kun arvoliberaalit kokoomuslaiset jo nyt puhuvat jakamattomasta ihmisoikeudesta Orpon suulla, niin suuri enemmistö Suomessa kannattaa avoimia ovia niille jotka älyvät hakea turvapaikkaa. Se tarkoittaa käytännössä lopulta varmaa ilmaista elämää kunhan jaksaa pusertaa tätien kanssa uusia hakemuksia. Tilanne on muutenkin tulijoille parempi kuin 2015, sillä nyt alle 25 vuotiaat turvapaikanhakijat kuuluvat vielä lastensuojelun piiriin. Lapsosia kohdellaan paremmin.

Mirkku

Onko tuo totta? Siis alle 25-vuotiaita pidetään lapsina? Jos on totta, niin sehän tarkoittaa sitä, että Suomessakin on nostettava mm äänioikeuden ikärajaa. Ei voi olla yksi laki yksille ja toinen toisille, saman ikärajan tulee koskea myös suomalaisia.

Hätätila tai väärinymmärrys

Hallitus nosti oleskeluluvan saaneiden lastensuojeluiän 25 vuoteen. Koskee siis vain oleskeluvan saaneita. Ei koko maailman ”lapsia” ainakaan vielä.

Mirkku

Herra mun vereni…Mistä näitä järjen jättiläisiä siunaantuu? Tai no, mitäpä tuota kysymään. ”Hullu ei hoksaa ja viisas ei virka”
Tarkoittaako tämä nyt sitäkin, että jos ja kun syyllistyvät kepposiin, niin ei voida tuomita muutoin kuin alaikäisinä? Siis ei mitään.

Meri Kreikan

Tottakai pidetään. Ihan syystä jos maan keskimääräinen ÄO on 80+

Mirkku

Justiinsa. Jäi pohtimatta syy…

John Quiman

tietääkseni se 25 ikäraja tarjoittaa avustuksia, joita annetaan elämiseen.

Ilkka Mänttäri

Suvakeilla on lahja viedä keskustelu aina epäolennaisuuksiin, pari simerkkiä:Suomalaisetkin muuttivat Amerikkaan työn perässä. ( No Amerikka ei maksanut sosiaalitukia, kyllä se työ täytyi löytää itse. Se oli vain mahdollisuus). Suomalaiset muuttivat Ruotsiin työn perässä. Saivat Suomen valtion koluttamaa työvoimaa, ovat aika paljon meille ”pystyssä”. Suosittelisin samaa Suomelle mutta kun on tulijoina vain ammattitaidottomia Jos haluttaisiin korkeakoulutettuja halpoja työntekijöitä ne olisivat jo tänne tulleet. Puhuisivat englantia, olisi muukin todistus kuin väärennetty tai hukkunut merimatkalla. Koska hallitus kasvaa aikuiseksi. Siihen menee aikaa ja ennen kuin se tajuavat ovat tehneet jo sellaiset tappiot Suomelle että kun sen ymmärtävät niin toivon että joku tekee siitä dokumentin. No Yle ei sitä tee se on varma. Ehkä on muitakin toimijoita.Toivon kuitenkin että eivät kehtaa naamaansa näyttää. Vessasta vedettiin kaikkien sotaveteraanien ja tavallisten kansalaisten perintö.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Nuo politiikan huipulla eivät koskaan kasva aikuisiksi, jos aikuisuudella tarkoitetaan vastuullisuutta toimissa, niin halun kuin kyvynkin puolesta.

Kata

https://www.verkkouutiset.fi/rkp-vaatii-pakolaiskiintion-nostoa-ja-humanitaarista-kaytavaa/#2283a895

Tuon pitäs jo olla aikuinen mutta ei…tulee mieleen vaan ennen junissa…”Spotta ej på golvet.” ”Klosetten bör användas bara under tåget gång”, en tiiä miksi tuli tuosta hoonosoominaisesta mieleen.

John Quiman

Pottaa ei saa pitää lattialla. Vessaa tulee käyttää vain junan käytävän alla.

Ilkka Mänttäri

Muistan ja pakko laittaa 😊😂😊

Ilkka Forsten

Suomalaiset sairaanhoitajat lähtivät Norjaan, meille tuli rikkautta ja voimavaraa jostain saharan eteläpuolelta, ja tuloksena oli että jossain sairaalassa annettiin rokotuksia ” kakkaisilla ” neuloilla kun nämä osaajat ei käsittäneet sanaa kertakäyttöinen.

Mirkku

”Emme halua enää koskaan nähdä vuonna 2015 kokemiamme näkyjä”, Kreikan maahanmuuttoministeri sanoo. Vastaukseksi hänelle: me emme olisi halunneet nähdä niitä näkyjä edes tuolloin tai ylipäätään koskaan.
Nyt jos koskaan sopii kysyä: MIKSI tavallisia kansalaisia ei uskottu tuhon vuonna 2015? Me olimme yhtenä miehenä (ja naisena) vaatimassa, että rajat on pantava kiinni, mutta saimme vastaukseksi tuhat ja yksi valhetta ja vieläpä omilta kansalaisilta, poliitikot etunenässä meitä nuhtelemassa. Mutta emme me ole senkään jälkeen vaienneet. Tosin ne valheet ja suoranaiset solvaukset muistaa viimeiseen hengenvetoon saakka.
Jos kaikissa EU-maissa olisi tuolloin vaadittu Merkeliä pitämään edes hitusesta järjestään kiinni, niin emme olisi tässä tilanteessa nyt – jos tuolla Euroopan tuhonneella ihmisellä nyt voi järkeä sanoa olleen. Älykäs hän saattaa olla, mutta järki uupuu, mutta nehän ovatkin kaksi eri asiaa.
Vaan ei vaadittu, poliitikkomme päinvastoin tekivät kaikkensa hiljentääkseen protestit ja heittäytyivät suorastaan imeliksi tulijoita kumartaessaan. Luulisi nyt edes hieman hävettävän. Ja pian tulee lisää ovista ja ikkunoista, ja vaikka EUlla on ollut edellisen invaasion jälkeen kuusi vuotta aikaa luoda strategiansa uuden invaasion varalle, niin eipä sellaista ole näkynyt ei kuulunut. Sama asia toistuu jälleen: Eurooppa yllätetään housut kintussa.
Afganistanissakin on vapautettu vankeja, joten ilmeisesti täällä jo olevat rikolliset saavat piakkoin kaltaistaan seuraa. Lohduttomaksi on muuttunut maailma.

John Quiman

Viherfasistien mielestä Suomessa on aina tilaa yhdelle, joka lukee Koraania.

Kata

https://www.verkkouutiset.fi/veronika-honkasalo-perheenyhdistamiset-on-nyt-sallittava/#2283a895

Veronikalle se ei riitä,ei tietenkään!

Mittään mainintaa ei miten kantikset tulee pärjäämään!Ei tietenkään!

John Quiman

Jos se tarkoittaa, että menevät takaisin kotimaihinsa ottamaan niistä vastuuta sen sijaan, että elävät Suomessa toisten piikkiin, eli pummilla, kannatan ajatusta.

Kata

No se…mutta se on varmaan vain haave…

John Quiman

Parasta haaveksia nyt, kun väärinhaaveksiminen ei vielä johda tuomiolle.

Kata

Onneksi!! 😀 Tuomio:”2 kk linnaa,haaveili väärin” Tulee mieleen ”Minority Report”,näitä ennusleffoja on ollu Holliwuutissa ja nytkö ne toteutuu…?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Schwab tykkäsi Minority Report -elokuvan kässäristä ja osti oikeudet sen toteuttamiseen käytännössä?

Mirkku

Se, miten kantikset tulee pärjäämään vierauden keskellä, ei tunnu kiinnostavan yhtäkään päättävässä asemassa olevaa. Empatia, jos sitä ylipäätään tuntevat, suuntautuu aivan muualle. Meikäläisistä ilmeisesti ajattelevat, että kiristetään ruuvia lisää, jotta oppivat olemaan hiljaa ja nöyrtymään sen edessä, minkä nyt pakolla meille tarjoilevat. Mutta historiankirjoitus tulee aikanaan paljastamaan miten me pärjäsimme tai emme pärjänneet. Ne kirjoitukset olisi mielenkiintoista nähdä, jos vain elonpolkua piisaa siihen saakka. Eppäilen nimittäin vahvasti, että vuosikymmeniin emme näe emmekä kuule totuutta kaikesta tapahtuneesta – jos sittenkään. Toisaalta, ehkä hyvä niin, sillä rääkätty pääparka saattaisi räjähtää kohonneen verenpaineen seurauksena. Toivottavasti kuitenkin ennen sitä saa nähdä sen ilon päivän, jolloin kaikki tämän kehityksen mahdollistaneet joutuvat vastaamaan tekosistaan oikeuden edessä.

John Quiman

Politiikan eliitti pompottaa kansaa edestakaisin aina kunnes kansa laulaa kiltisti: ”Kumipallona luokses pompin ain”.

https://youtu.be/zAkUWHL0MEA?t=109

Mirkku

Ne olivat onnellisia ja huolettomia viattomuuden aikoja. En tosin muista enää tarkkaan, minä vuonna tuon laulun ensiesitys nähtiin. Olisiko ollut 90-lukua? Kuitenkin parempaa aikaa kuin mitä nyt elämme. Murheellista ajatella, että meidän nuorisomme ei paremmasta tiedä, ja osa ehkä ajattelee että kaiken kuuluu ollakin niinkuin on nyt.

Riittää jo!

Eiköhän ne tällä kertaa lennätetä suoraan kohdemaihin. Yks päivä Haavisto & Ohisalo-kombo vaan ilmoittaa, että Suomi on sitoutunut ottamaan 15000 afgaania. Eduskunnan mielipidettä ei kysytä.

sitä saa mitä pilaa

Suomalaiset antoivat eduskuntavaaleissa hyväksyntänsä monta kertaa suuremmallekin matumäärälle, koskapa äänestivät mokutuspuolueet valtaan.

John Quiman

Jos vaaleja ennen kaikki hallituspuolueet kertoivat kansalle, että ohjelmaan kuuluu lisäelättien hankinta, sitten voi sanoa, että äänestäjät antoivat hyväksyntänsä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Tuumailija

Muutamien evakuointivideoiden perusteella näyttäisi tulevan 20-30 vuotiaita miehiä hameet päällä, onko nämä nyt niitä sukupuolenvaihdokseen pyrkiviä?
Kyllä H.Haavisto lennättää näitä yksineläviä perheellisiä raketti-insinöörejä lapsia ja nuoria tänne turvaan nauttimaan velkarahalla kustannetusta täydestä ylläpidosta eläkkeeseen asti, jonka tietty ovat ansainneet rehellisellä oleskelulla.

Kaitsu

Tuleehan sieltä rikastuttajia tännekin. Kysymys kuuluukin, että kuinka paljon.
Vihervasemmisto nyt haluais varmasti ensalkuun vähintään pari miljoonaa ahkeraa, ammattitaitoista ja korkeasti koulutettua läpsyttelijää kelan jonojen jatkoksi.