Eurooppa Politiikka

EU- ja maahanmuuttokriittinen SD ampaisi kannatuskyselyn kärkeen Ruotsissa

Kuvituskuva. Ruotsidemokraatteja hurraamassa puheenjohtajalleen Jimmie Åkessonille. Kuva Wikimedia Commons.

EU- ja massamaahanmuuttokriittinen Ruotsidemokraatit (Sverigedemokraterna, SD) ampaisi kannatuskyselyn kärkeen ruotsalaisten ilmaistessa yhä enenevässä määrin huolestuneisuutensa maan ghettoistumisesta, kasvavasta rikollisuudesta ja islamistisesta radikalisoitumisesta.

YouGov:n mielipidemittauksen mukaan SD voisi saada jopa neljänneksen äänistä, jos vaalit pidettäisiin nyt. Arvio on lähes kaksinkertainen verrattuna puolueen kannatukseen 2014. Kannatusprosentti tekisi Ruotsidemokraateista maan suurimman yksittäisen poliittisen voiman.

Nykyistä vähemmistöhallitusta johtava Ruotsin Sosiaalidemokraattinen Työväenpuolue puolestaan menettäisi kannatustaan 9 prosenttia verrattuna 2014 vaalien tulokseen.

Maan seuraavat vaalit pidetään 9. syyskuuta 2018, ellei maan poliittisessa tilanne syystä tai toisesta ajaudu umpikujaan ennen sitä.

Puolueen johtajat Jimmie Åkesson ja Mattias Karlsson kirjoittivat helmikuussa 2017 Wall Street Journaliin artikkelin, joka puolusti Donald Trumpin kommentteja Ruotsin yleisen järjestyksen heikkenemisestä ja yhteisöllisen yhteenkuuluvuuden rapistumisesta.

”Trump ei liioitellut Ruotsin nykyisiä ongelmia. Hän jopa aliarvioi niitä,” he kirjoittivat.

Kirjoituksessaan he painottivat tosiasiaa, että arviolta 300 Ruotsin ulkomaalaistaustaista kansalaista on matkannut Lähi-itään taistelemaan islamilaisen valtion puolesta. Näin on tapahtunut, vaikka Ruotsi on välttänyt kaikkia kytköksiä länsimaiden johtamiin asioihin puuttumisiin islamilaisissa maissa.

”Monet taistelijoista palaavat nyt Ruotsiin ja sosialistinen hallinto ottaa heidät avosylin vastaan. Joulukuussa 2010 tapahtui ensimmäinen itsemurhaisku Ruotsin maaperällä, jolloin islamistinen terroristi yritti räjäyttää satoja jouluostoksilla olleita sivullisia Tukholman keskustassa,” he jatkoivat.

”Mellakoista ja yhteiskunnallisista levottomuuksista on tullut osa jokapäiväistä elämää. Poliisin, palomiesten ja ambulanssimiehistöjen päälle hyökätään jatkuvasti. Vuonna 2013 vakavat mellakat jotka levisivät useihin maahanmuuttajalähiöihin, kestivät lähes viikon. Jengiväkivalta on räjähtämässä käsiin.”

Breitbart

  • 422
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset