Eurooppa Maahanmuutto

EU-komissaari Johansson EU:n uudesta pakolaispolitiikasta: ”Kompromissi, joka ei saa ketään riemuitsemaan”

Ylva Johansson. Kuva EC Audiovisual Services.

EU-komissio aikoo esitellä kahden viikon kuluttua EU-jäsenmaille uuden ehdotuksen yhteisestä turvapaikkajärjestelmästä. Sisäasiainkomissaari Johansson väläyttää järjestelmän perustuvan pakolliseen solidaarisuuteen.

EU:n sisäasiain komissaari, ruotsalainen sosiaalidemokraatti Ylva Johansson kertoi SVT:n aamulähetyksessä tänään 14. syyskuuta, että EU-komission uusi ehdotus yhteiseksi turvapaikkajärjestelmäksi on luvassa parin viikon kuluessa.

– Arvelen löytäväni kompromissin joka ei saa ketään riemuitsemaan, mutta se saattaa sopia kaikille jäsenmaille ja tarkoittaisi sitä, että saamme järjestystä ja oikeutta pakolaisille, Johansson kertoi.

Komissaari uskoo, että tarve EU:n yhteiselle turvapaikkapolitiikalle on suurempi kuin koskaan aiemmin. Politiikan perustaksi Johansson väläyttää pakollista solidaarisuutta.

– Olemme väsyneitä ad hoc -ratkaisuihin. Tarvitsemme yhteisen raamin, ja Ruotsi on yksi maista, joka tukee pakolliseen solidaarisuuteen perustuvaa järjestelmää, missä kaikki maat osallistuvat jonkun maan ollessa haavoittuvassa asemassa, kuten Kreikka on.

EU-komissio aikoo esitellä uuden ratkaisun jäsenmaille kahden viikon kuluttua.

– Meidän täytyy varmistaa, että vastaanotamme ja uudelleensijoitamme pakolaisia mutta myös varmistamme, että ihmisiä on mahdollista lähettää takaisin, Johansson valottaa tulevaa esitystä kertomatta yksityiskohtia tarkemmin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa