Eurooppa Politiikka

EU-komissaari Katainen syytti Keski-Euroopan maita EU-integraation vaikeuttamisesta

Jyrki Katainen. Kuva EPP / Flickr / CC BY 2.0
Virkakauttaan lopetteleva EU-komissaari Jyrki Katainen syyttää Keski-Euroopan kansallismielisiä maita EU-integraation vaikeuttamisesta ja Euroopan perusarvojen rikkomisesta.

Euroopan komission työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava komissaari Jyrki Katainen puhui Eurooppaa kohtaavista haasteista ja mahdollisuuksista, kertoo Hungary Today. Virkakauttaan lopetteleva komissaari kertoi mielipiteensä maista, jotka eivät halua taipua Brysselin ehdottomaan määräysvaltaan. Hän puhui ”maista, joissa lakia ei kunnioiteta”. Esimerkiksi komissaari nosti Unkarin.

Kataisen mukaan EU:n merkittävin käsillä oleva ongelma on Britannian EU-ero, Brexit, mutta EU-blokilla on suuria vaikeuksia myös integroitumisessa. Komissaarin mukaan tämä johtuu siitä, että jotkut EU-jäsenmaat eivät noudata lakia. Katainen nosti esille Puolan, Unkarin ja Romanian.

Kataisen mukaan Eurooppa perustuu arvoille, joita ovat lakien kunnioittaminen, ihmisoikeudet, ihmisarvo, oikeuslaitoksen itsenäisyys, lehdistön vapaus, ilmaisun vapaus ja niin edelleen. Hän näkee kyseisten maiden rikkovan näitä mainitsemiaan arvoja.

Katainen syytti maita korruptiosta ja painotti, että näiden maiden EU-tuet tulee poistaa. Komissaari myös sanoi, että kaikkien EU-maiden tulee äänekkäästi asettua vastustamaan tällaisia maita.

– Diplomatia on hyvä työkalu, mutta aina se ei riitä. Tarvitsemme enemmän valtion päämiehiä, ministereitä, hallituksia ja parlamentteja sanomaan, että nyt olemme tekemisissä perusarvojen kanssa ja yhdistyneen Euroopan perustavaa laatua olevien asioiden kanssa, komissaari Katainen selitti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa