Eurooppa Maahanmuutto

EU-komissaari vaatii laillisia siirtolaisreittejä Euroopan unioniin: ”Eurooppalaisuus tarkoittaa avoimuutta maailmalle”

Margaritis Schinas. Kuva EC Audiovisual Service.

EU: n maahanmuuttokomissaari korosti perjantaina laillisen maahanmuuton tarvetta Eurooppaan.

Margaritis Schinasin mukaan ”eurooppalaisuus tarkoittaa avoimuutta maailmalle” ja ”sydämen ja kotien avaamista vähemmän onnekkaille”. Kreikkalaisen maahanmuuttokomissaarin mukaan myös väestö- ja työmarkkinatarpeet puoltavat laillisempaa muuttoa, kertoo Kronen Zeitung.

Laillisten maahanmuuttoreittien kehittäminen Eurooppaan on Ursula von der Leyenin komission ”tärkeä prioriteetti”. Schinas painottaa, että tätä varten ”joidenkin jäsenvaltioiden epäröinti on kuitenkin voitettava”.

”Eurooppalaisen elämäntavan suojelemisesta” vastaavaksi  komissaariksi  kutsuttu Schinas kuitenkin myöntää, että Euroopan kulttuuria ja monimuotoisuutta ihaillaan maailmalla, joten sitä on myös suojeltava.

EU-parlamentin vihreät, liberaalit ja vasemmistolaiset ovat vaatineet, että maahanmuutosta vastaavaa komissaaria ei saa kutsua ”eurooppalaisen elämäntavan suojelemisesta” vastaavaksi komissaariksi.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Eurooppaan on Ursula von der Leyenin komission ”tärkeä prioriteetti”,” painotti Margaritis Schinas, joka on EU:n maahanmuuttokomissaari. Hän painottaa, että tätä varten […]