Eurooppa Maahanmuutto

EU-komissaarille kylmä vastaanotto Kreikassa – kuvernööri: ”On selvää, että hän ei ota huomioon paikallista väestöä”

Ylva Johansson. Kuva EC Audiovisual Services.

EU n sisäasiain komissaari Ylva Johansson ilmestyi viime maanantaina Kreikkaan tavoitteenaan edistää blokin työtä EU-alueelle saapuneiden laittomien siirtolaisten parissa. Paikallinen kuvernööri kuitenkin liittyi satoihin mielenosoittajiin, jotka vaativat Johanssonia lopettamaan uusien siirtolaiskeskusten rakentamisen.

Ylva Johansson oli kahden päivän vierailulla Kreikassa tarkastamassa uusien siirtolaisleirien rakentamisen edistymistä Lesbos- ja Samos-saarilla edellisen, Lesboksella sijainneen Morian leirin tuhopolton jälkeen.

Kun Johansson saapui Lesbosille, hän joutui tapaamaan satoja vihaisia ​​paikallisia asukkaita, joiden lisäksi komissaari tapasi alueen pormestarit, Pohjois-Egeanmeren kuvernöörin Kostas Moutzourisin ja Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakisin.

Moutzouris tuli pian ulos rakennuksesta ja ilmoitti väkijoukolle keskeyttäneensä kokouksen. Kuvernöörin mukaan hän päätti keskeyttää kokouksen luettuaan Johanssonin perjantaina julkaiseman blogikirjoituksen, jossa kerrotaan todelliset syyt Lesboksen vierailulle.

– Kaikkien vastuullisten viranomaisten on kaksinkertaistettava ponnistelunsa ja tehtävä osansa. EU-rahoitus, Kreikan hallitus ja paikallinen tieto ja asiantuntemus sekä kansainvälisten järjestöjen valvonta osoittavat, että voimme täyttää oikeudelliset velvollisuutemme ja vahvistaa Euroopan demokraattista mainetta, Johansson kirjoitti Kreikan siirtolaisleireistä.

Johansson myös paljasti EU-komission päättäneen, että Kreikan siirtolaisleirit tulevat olemaan ”avoimia”, vapaan liikkuvuuden tiloja.

– Nämä ovat tiloja, joita ei suljeta, ne ovat inhimillisiä ja sopivat perheille ja haavoittuville ihmisille.

Moutzourisin mukaan Johansson ei kuitenkaan huomioi lainkaan paikallisia asukkaita.

– On selvää, että hän ei ota huomioon paikallista väestöä ja oli täällä vain keskustelemassa jo tehdyistä päätöksistä, kuvernööri sanoi.

Moutzouris kritisoi Johanssonin vaatimusta, jonka mukaan uusien leirien tulee olla ”avoimia”. Asia on Kreikassa kiistanalainen, sillä hallitus ja paikallisviranomaiset ovat viime vuosina pyrkineet sulkemaan ”avoimet” leirit ja korvaamaan ne ”suljetuilla” pidätyskeskuksilla.

– Hän puhuu [blogissa] selkeästi avoimista vastaanottokeskuksista, mutta tähän asti meille on sanottu, että nämä ovat suljettuja tiloja.

Lehdistötilaisuudessa Johansson pysyi kannassaan. Uusia leirejä ei Johanssonin mukaan suljeta, koska ”emme pidätä ihmisiä siksi, että he ovat maahanmuuttajia”.

– Vaikka sinulla ei ole oikeutta jäädä Euroopan unioniin, olet ihminen, sinulla on oikeuksia, sinulla on ihmisarvo, ruotsalainen sosialisti Johansson jatkoi.

Lähteet Politico, Johanssonin blogi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa