Kotimaa Politiikka

EU-komissio Antti Rinteen Brexit-takarajamöläytyksestä: ”Ei pidä paikkaansa”

Antti Rinne. Kuva Demarit / Flickr / CC BY-ND 2.0
Pääministeri Antti Rinne asetti yhdessä Emmanuel Macronin kanssa Britannian pääministeri Boris Johnsonille takarajan Brexitiä koskeville esityksille. EU-komission mukaan mitään takarajaa ei ole.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) tapasi keskiviikkona Pariisissa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, kertoo Yle. Rinne ja Macron keskustelivat Élysée-palatsissa tunnin verran ajankohtaisista EU-asioista ja etenkin Britannian tilanteesta. Johtajat päättivät asettaa Britannian pääministerille Boris Johnsonille yhteisen takarajan.

Rinteen mukaan Britannian pääministeri Johnsonin on nyt aika tuottaa omia esityksiä kirjallisesti. Jos esityksiä ei tule syyskuun loppuun mennessä, ”niin sitten asia on ohi”. Rinne ei jättänyt asiaa tähän, vaan aikoi soittaa Macronin kanssa päätetystä takarajasta Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Donald Tuskille ja pääministeri Johnsonille.

Uusi Suomi -julkaisun mukaan pääministeri Rinteen ulostulo Brexitistä ei saanut vastakaikua EU:ssa. EU-komission tiedottajan mukaan takarajaa ei ole, ja seuraava merkittävä tapahtuma Brexitin kannalta on Eurooppa-neuvoston huippukokous lokakuun puolessa välissä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit