Eurooppa Maahanmuutto

EU-komissio: Australian malli ei ole esimerkki EU:lle

Päivää aiemmin Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz esitti, että Eurooppa toimisi Australian esikuvan mukaisesti.


EU-komission tiedottaja ilmoitti lehdistökonferenssissa, että Australian maahanmuutossa käyttämä malli ei ole esimerkki EU:lle.

Australia ei ole esimerkki meille. Euroopan pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka on täysin kansainvälisen oikeuden mukainen ja se sulkee pois karkotukset. Eikä tämä tule muuttumaan, jatkoi tiedottaja. Meillä on hyvin selvä visio, mitkä ratkaisut voivat toimia tässä tapauksessa esimerkkeinä, eikä Australian politiikka ole näiden joukossa, hän lisäsi.

EU-komission viimeisimpien tietojen mukaan vain 18 syyrialaista on tähän mennessä palautettu Kreikasta Turkkiin EU:n ja Turkin välisen sopimuksen nojalla.

Komissio huomautti, että takaisin lähetetyt syyrialaiset eivät olleet jättäneet turvapaikkahakemusta Kreikkaan.

EU-tiedottaja vastasi esitettyyn kysymykseen, että ei ole tietoa Turkin kanssa tehdyn palautussopimuksen raukeamisesta.

”Proseduraalisesti kaikki vaateet sopimuksen soveltamiseksi ovat olemassa. Tulemme näkemään sopimuksen täysimääräistä soveltamista, kun havaitaan edistymistä prosessissa, joka koskee Turkin kansalaisten viisumivapautta”, hän jatkoi.

Tämä EU-komission lausunto annettiin päivää sen jälkeen, kun Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz esitti Australian mallin ottamista esikuvaksi Euroopalle.

Lue Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurzin vaihtoehtoinen malli tästä.

Asiasta uutisoi Btv

Toimitus
10.6.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Elmeri

Australian malli on tepsivä.
Toki on aina joitakin jotka eivät tyhmyyksissään tai muusta syystä tiedä että Australiaan ei voi jäädä ja koittavat onneansa. Sana kyllä leviää lähtömaahan kun kukaan ei pääse raportoimaan messevistä oloista pakolaisena.

Joe Musgrove

Vai pakolaisia, nämä lasikat paskat hakevat vain typeriä ihmisiä jotka työntävät niille rahaa käteen.