Eurooppa

EU-komissio varoittaa keskellä koronapandemiaa – maahantulorajoitukset poistettava ja vapaa liikkuvuus sallittava

Ruotsin ja Suomen raja Torniossa. Kuva Shutterstock.

EU-komissio on varoittanut Suomea sekä viittä muuta EU-jäsenvaltiota ja vaatinut näitä poistamaan maahantulorajoituksia, joita maat ovat asettaneet koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

EU-komission lähettämän nelisivuisen kirjeen mukaan kuutta EU-maata – Suomi, Belgia, Tanska, Saksa, Unkari ja Ruotsi – kehotetaan poistamaan nykyiset rajoituksensa rajoillaan ja sallimaan vapaa rajaliikenne.

Kirjeessä muun muassa todetaan, että maiden käyttöön ottamat toimenpiteet ovat suhteettomia ja perusteettomia.

EU-komissio väittää, että nyt voimassa olevat rajoitukset estävät ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta enemmän kuin olisi tarpeen.

EU-komission tähtäimeen joutuneiden maiden hallituksilla on nyt kymmenen päivää aikaa vastata komissiolle. EU-lainsäädännön mukaan komissio voi ryhtyä oikeustoimiin, jos jäsenvaltiot eivät toteuta tarvittavia toimenpiteitä.

Suomen hallitus päätti 18. helmikuuta, että nykyisiä voimassa olevia maahantulon rajoituksia jatketaan. Koronapandemia jatkuu edelleen, ja tämän vuoksi sekä virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi niin sisä- kuin ulkorajavalvontaa päätettiin jatkaa 18.3. saakka.

Lähteet Schengenvisainfo, Sisäministeriö.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit