Eurooppa Maahanmuutto

EU-komissio vie V4-maita oikeuteen siirtolaiskysymyksen vuoksi

Péter Szijjártó LIBE:n kuultavana 7.12.2017. Kuva EP Audiovisual services.
Euroopan komissio päätti torstaina 7. joulukuuta lisätä painetta V4-maita kohtaan muun muassa turvapaikanhakijakysymyksen vuoksi.

EU-komissio vie Unkarin, Tsekin ja Puolan oikeuteen, koska nämä ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan Brysselin niille määräämiä uudelleensijoitettavia turvapaikanhakijoita. Asiasta kertoo EU Observer.

Unkaria tullaan syyttämään lisäksi George Sorosin perustaman Central European Universityä koskevista lakimuutoksista sekä laista, jonka mukaan maassa toimivat yli 24 000 euroa ulkomailta rahoitusta saavat kansalaisjärjestöt joutuvat tekemään selvityksen rahoituksestaan sekä kertomaan kaikissa julkaisuissaan, että ne ovat ulkomailta käsin rahoitettuja.

Unkari, Tsekki ja Puola eivät ole taipuneet Brysselin kiristykseen, vaan ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan Euroopan unionin uudelleensijoitettavia turvapaikanhakijoita.

Tulemme esittämään argumenttimme oikeudelle, ja toivomme positiivista lopputulosta, Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi.

Päätös kiintiöistä on toteuttamiskelvoton, turvapaikanhakijoiden pysymistä heille osoitetussa maassa ei voi valvoa mitenkään [avoimien rajojen] Schengen-alueella, Szijjártó jatkoi.

On loukkaus itsemääräämisoikeuttamme kohtaan vaatia, että emme saisi itse päättää, keiden kanssa elämme, hän lisäsi.

Jotkut EU-virkailijat pitävät EU-komission liikettä omituisena, sillä EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelma on jo rauennut. Bryssel onnistui uudelleensijoittamaan vain 25% turvapaikanhakijoista ohjelman puitteissa.

Puolan ulkoministerin Witold Waszczykowskin mukaan ”mikään ei ole muuttunut, tilanteemme säilyy entisellään – emme hyväksy uudelleensijoituspäätöksiä”.

EU:n tulevat uudelleensijoitusohjelmat ja turvapaikanhakijakiintiöt tulevat jatkossakin säilymään suurimpana jakajana EU-maiden välillä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit