Eurooppa Politiikka

EU-komission Jean-Claude Juncker haluaa Euroopan unionille yhden johtajan

Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker visioi Brexitin jälkeistä Euroopan unionia keskiviikkona 14. syyskuuta. Junckerin visioima EU on voittanut poliittisen vallan euroskeptikoilta ja populisteilta, ja sitä johtaa yksi johtaja.

Jean-Claude Juncker vaatii yhä yhtenäisempää ja tehokkaampaa EU:a, ja haluaa kaikkien jäsenmaiden kuuluvan yhteisvaluutta euroon sekä Schengen-alueeseen vuoden 2019 loppuun mennessä, kertoo EU Observer.

Hänen mukaansa Brexitin jälkeisessä EU:ssa kaikki jäsenmaat kuuluvat unioniin, missä rahastot suojaavat euroa, sosiaalisia standardeja on vahvistettu, ja jolla on yhteinen puolustus. Hänen visioissaan EU:lla on myös vahvempi rooli kansainvälisessä politiikassa

Juncker haluaa kiirehtiä unionin integraation tiivistämistä, sillä ”tuulet ovat suotuisat”, mutta ”uudistusten ikkuna ei ole avoinna” loputtoman kauan. EU-komission puheenjohtaja haluaa lyödä uuden Euroopan unionin lukkoon heti Brexitin jälkeen, Romanian Sibiussa maaliskuun 30. 2019 järjestettävässä huippukokouksessa.

Eräs hänen ideoistaan Euroopan unionin uudistamiseksi koskee EU:n organisaatiota. Jean-Claude Juncker haluaa yhdistää Euroopan komission ja Euroopan neuvoston puheenjohtajuudet, jotta Euroopan unionilla tulee olemaan vain yksi johtaja.

”Euroopan olisi helpompi ymmärtää, jos sitä ohjaisi vain yksi kapteeni,” Juncker väitti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit