Eurooppa Politiikka

EU-komission Jean-Claude Juncker neuvotteli V4-ryhmän kanssa

Vasemmalta lukien Bohuslav Sobotka, Viktor Orbán, Jean-Claude Juncker, Robert Fico, Beata Szydło. Kuva EC - Audiovisual Service / Etienne Ansotte.
Euroopan unionin ja Visegrád-ryhmän johtajat tapasivat EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin isännöimällä työlounaalla, jossa keskusteltiin muun muassa EU:n tulevaisuudesta ja kuinka sen jakautuminen estetään.

Kokous oli ensimmäinen kerta, kun V4-maiden – Unkarin, Puolan, Tsekin ja Slovakian – johtajat kokoontuivat yhtä aikaa komission päämajassa.

Kokouksen aikana viisikko – Puolan Beata Szydło, Unkarin Viktor Orbán, Tsekin Bohuslav Sobotka, Slovakian Robert Fico sekä Jean-Claude Juncker – keskusteli maahanmuutosta, puolustuksesta, EU-budjetista ja Schengen-alueen merkityksestä.

Juncker painotti kutsuessaan V4-johtajia kokoukseen ”vahvemman, demokraattisemman ja yhtenäisemmän Euroopan merkitystä”.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán kirjoitti vastauksessaan Junckerille, että komission puheenjohtajan tulkinta solidaarisuudesta ei ole yhtenevä  EU:n lakien tai Unkarin historiallisten perinteiden kanssa. Hän kirjoitti myös havainneensa tyytyväisenä, että komission puheenjohtaja antoi tunnustusta Unkarin toimille Euroopan unionin ulkorajan suojaamiseksi, mutta että työtä on vielä tehtävänä turvapaikanhakijakriisin selvittelemisessä.

Orbánin mukaan keskiviikkoinen työlounas oli ”menestyksellinen, hedelmällinen ja hyödyllinen”.

János Lázár, Unkarin pääministerin kabinettipäällikkö, sanoi V4-maiden johtajien esiintyneen yhtenä rintamana kaikissa käsitellyissä asioissa, ja he olivat saaneet Junckerin ymmärtämään, että V4-maiden yhteistyö on tiivistä, tehokasta ja menestyksekästä.

V4-maiden johtajat painottivat, että läntisille ja itäisille EU-jäsenvaltioille ei voi olla eri standardeja. Komissio soveltaa kaksoisstandardeja Keski-Euroopan maihin jatkuvasti: mikä on sallittua lännessä, on kiellettyä idässä.

Asiasta kertoi Visegrád Post.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa