Eurooppa Politiikka

EU-komission Juncker: EU-kriittisten on turha toivoa pääsyä EU-huippuvirkoihin riippumatta eurovaalien tuloksesta

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.

Pian väistyvä EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin mukaan EU-kriittisten on turha toivoa pääsyä EU-huippuvirkoihin riippumatta toukokuun vaalien tuloksesta.

Puolalaisen Rzeczpospolita-julkaisun haastattelussa viime viikonloppuna Jean-Claude Juncker tyrmäsi käsityksen, että nationalistien nousu toukokuun europarlamenttivaaleissa hidastaisi Euroopan unionin integraation syvenemistä.

– Näissä vaaleissa ne, jotka edistävät nationalismia, joutuvat maksamaan siitä, EU-komission puheenjohtaja uhkasi.

– Kukaan ei tiedä tätä, mutta viimeksi sain hylättyä kuusi kansallisten hallintojen minulle esittelemää komissaaria, vaaleilla valitsematon EU-byrokraatti muisteli ja jatkoi: – Muistakaa, että hallitukset enemmänkin ehdottavat komissaareja. Komission puheenjohtaja hyväksyy heidät ja jakaa heille vastuut.

Haastattelun aikana Juncker viittasi myös EU-komission päätökseen asettaa Puolalle sanktioita maata hallitsevan Laki ja Oikeus -puolueen (PiS) ajaman oikeuslaitosuudistuksen vuoksi.

– Laki on EU:n kulmakivi, Juncker väitti ja vakuutti, että ”tietyt maat sallivat itselleen vastuuttomuutta riippuen siitä, kuka sattuu olemaan vallassa ja siitä, missä vaiheessa poliittista kiertoa he ovat.”

EU-komission puheenjohtaja Juncker kertoi kuitenkin olevansa varma, että ”muutamassa vuodessa nämä asiat eivät enää häiritse meitä.”

Asiasta kertoi Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa