Eurooppa Politiikka

EU-komission Juncker: ”Euroopan suurin ongelma on se, että emme rakasta toisiamme”

Kuvituskuva. Kuva Jacques Deloirs-institute / cc-by-2.0

EU-komission puheenjohtajan mukaan euroopalaiset ovat menettäneet kollektiivisen libidonsa.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin mukaan Euroopan suurin ongelma on, että eurooppalaiset eivät rakasta toisiaan ja he ovat menettäneet kollektiivisen libidonsa.

– Emme rakasta toisiamme. Olemme menettäneet kollektiivisen libidomme, Juncker kertoi Handelsblattin haastattelussa torstaina.

Euroopan suurimman ongelman lisäksi Juncker on tunnistanut ongelmia myös Euroopan parlamentissa, missä hän havaitsee selkeää jakautumista.

– Kahden suuren ryhmän välillä on erimielisyyttä, jollaista ei ole ennen ollut, EU-komission puheenjohtaja sanoi viitaten Euroopan kansanpuolueeseen (EPP, johon suomalainen Kokoomus kuuluu) ja sosialisteihin (S&D).

Italian varapääministeri Matteo Salvinin aloite suuren kansallismielisen ryhmän aikaansaamiseksi EU-parlamenttiin on viime aikoina lisännyt Junckerin huolia EU-integraation syventämisen etenemisestä. Hän ei kuitenkaan ole vakuuttunut kansallismielisen ryhmän toteutumisesta EU-parlamentissa.

– Katsotaan nyt, toteutuuko tämä liitto lopulta lainkaan, Juncker sanoi ja jatkoi: – Oikean siiven populisteilla ei ole vaikeuksia tuomita EU:ta, mutta koska ne kumpuavat nationalistisista liikkeistä, on niiden luonteen vastaista taistella yhdessä jonkin asian puolesta EU-tasolla. Liitto hajoaisi nopeasti, EU-johtaja ennusteli.

Italian varapääministeri, sisäministeri ja kansallismielisen Legan johtaja Matteo Salvini sanoi maaliskuussa, että ”EU-parlamenttivaaleissa me muutamme Euroopan”.

Salvinin ”Kohti tervettä järkeä” -liittoumassa on mukana puolueita jo yhdeksästä maasta. Salvini vieraili tällä viikolla Budapestissä neuvottelemassa Viktor Orbánin kanssa, ja on odotettavissa, että myös Orbánin Fidesz liittyy Salvinin ryhmään. Suomesta Salvinin liittoumassa mukana ovat Perussuomalaiset.

Salvinin liittouman tarkoituksena on koota Euroopan parlamentin kansallismieliset puolueet yhdeksi vahvaksi ryhmäksi, joka voi muuttaa Euroopan unionin sisältäpäin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa