Eurooppa Politiikka

EU-komission Juncker haluaa Britanniasta varoittavan esimerkin muille eroa harkitseville

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Kuva Wikimedia Commons.

Euroopan komission puheenjohtaja sanoi, että ”Britanniaa tulee kohdella ”kolmantena maana” Brexitin jälkeen, ja ero tulee olemaan niin paha Britannialle, että se karistaa samanlaiset aikeet kaikilta muilta EU-eroa suunnittelevilta jäsenmailta.

Saksalaisen Bild am Sonntag -lehden haastattelussa Jean-Claude Juncker totesi myös, että Marine Le Penistä ei tule Ranskan presidenttiä, ja Euroopan unionin (EU) suhteet Yhdysvaltojen presidenttiin Donald Trumpiin ”ovat jotensakin etääntyviä”.

”Ne [27 muuta EU:n jäsenvaltiota] tulevat näkemään UK:n esimerkistä, että EU:n jättäminen on huono ajatus,” Juncker sanoi.

Juncker kertoi, että Brexit-neuvottelujen suhteen komissio on varautunut viimeistä yksityiskohtaa myöten ja varoitti, että ”UK:n tulee varautua tulemaan kohdelluksi kolmantena maana. Ei voi olla puoliksi jäsen tai poimia kirsikat kakusta. Euroopassa vaihtoehdot ovat joko syödä sitä mitä pöydässä on, tai jättää kokonaan tulematta pöytään.”

Hän sanoi myös, että ”EU selviää Marine Le Penistä, koska hänestä ei tule presidenttiä …  Ja vaikka tulisikin, se ei olisi Eurooppa-projektin loppu. Mutta se varmasti keikuttaisi venettä. Joten toivon, että EU-myönteiset voittavat Ranskassa.”

Suhteita Yhdysvaltojen hallintoon hän kuvasi ”jotensakin etääntyviksi”, viitaten Trumpin muille EU-maille suuntaamaan kehotukseen jättää Euroopan unioni.

Juncker kutsui myös kaikkia eurooppalaisia vastustamaan populismin nousua kaikkialla mantereella: ”Jos vain istutaan nojatuoleissa kun populistit marssivat, he tulevat olemaan aina yhden askeleen edellä.”


Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit