Eurooppa Politiikka

EU-komission puheenjohtaja Juncker oli sytyttää Ruandan presidentin vaimon tuleen

Kuvakaappaus Youtube.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker osallistui Ruandassa kansanmurhan muistotilaisuuteen. Seremonioiden aikana Juncker oli vahingossa sytyttää Ruandan ensimmäisen naisen tuleen.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker vieraili Ruandassa, missä muisteltiin maata 25 vuotta aiemmin ravistellutta kansanmurhaa, kertoo Wochenblick.

Tilaisuuteen, mihin Juncker osallistui Ruandan presidentin Paul Kamagen ja maan ensimmäisen naisen kanssa, kuului myös muistotulen sytyttäminen.

Huonosti liikkunut Jean-Claude Juncker, joka on aiemmin kertonut kärsivänsä iskiaksesta, sytytti tulta omalla soihdullaan.

Kun hän oli omalta osaltaan suorittanut tehtävän, hän kääntyi epävarman näköisesti soihdun kanssa, jonka liekki lähes osui Ruandan presidentin vaimoon, Jeannette Nyiramongi Kagameen. Vain paikallisen virkailijan väliintulo pelasti presidentin vaimon palovammoilta.

Valtamedia on leikannut Jean-Claude Junckerin kompuroinnin pois tilanteesta kuvatuista otoksista, mutta tapaus on nähtävissä kenialaisen Daily Nationin videolta.

”Selkäkipuja”

Jean-Claude Juncker osallistui viime kesänä NATO-huippukokouksen lounaalle Brysselissä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja muiden maailman johtajien kanssa.

EU-komission puheenjohtaja pysyi tilaisuudessa vain vaivoin pystyssä presidentti Sauli Niinistön ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutten tukemana.

Portugalin pääministeri Antonio Costa sanoi aiemmin iskiasvaivoja valitelleen Junckerin valittaneen nyt selkäkipua.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa