Eurooppa Politiikka

EU-komission varapuheenjohtaja: Unkarilaiset ovat heikkoja ja muukalaispelkoisia

Frans Timmermans. Kuva Dutch Ministry of Foreign Affairs / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0; Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

EU-komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans on aloittanut ennen EU-vaaleja kampanjoinnin Unkarin pääministeri Viktor Orbánia vastaan. Timmermansin mukaan unkarilaiset äänestäjät ovat heikkoja ja muukalaispelkoisia.

EU-komissio on vaaleilla valitsematon elin, joka johtaa Euroopan unionia ja on EU-valtakoneistossa ainoa taho, jolla on oikeus tehdä lakiehdotuksia. Komission tulisi olla tekninen toimeenpanoelin, ei poliittinen toimija.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker muutti äskettäin periaatteita niin, että eurokraatit voivat ottaa osaa kansalliseen politiikkaan ennen EU-parlamenttivaaleja.

EU-komission varapuheenjohtaja ja sosialisti Franz Timmermans on ottanut viestin vastaan ja Euronewsin mukaan sanoo unkarilaisia pääministeri Viktor Orbánin harhaanjohtamiksi.

– … [unkarilaisia] on johdettu harhaan näkemään vihollisia kaikkialla, Timmermans sanoi lauantaina Budapestissä sosialistiyleisölle.

Hänen mukaansa itsemääräämisoikeuden puolustaminen ja massamaahanmuuton vastustaminen on tehnyt unkarilaiset heikoiksi.

– Uskon, että tärkein, mitä voimme tehdä unkarilaiselle yhteisölle, on poistaa heidän muukalaisfobiansa. Se ei tee Unkaria vahvaksi, se tekee Unkarin heikoksi, eurokraatti selvitti.

Frans Timmermans pyrkii EU-komission puheenjohtajaksi, ja Unkarin hallitus on vaatinut EU-komission puheenjohtajaa hyllyttämään Timmermansin tehtävistään vaalikampanjan ajaksi.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset