Eurooppa Politiikka

EU-komission vuosittaisesta seminaarista ei laadittu minkäänlaisia muistioita

Jean-Claude Junckerin komissio. Kuva EC Audiovisual Service.
EU-komission seminaarista ei tehty minkäänlaisia muistioita. Seminaarissa laadittiin EU:n tilaa koskeva puhe.

EU-komission elokuussa pidetystä, kaksi päivää kestäneessä seminaarissa käydyistä keskusteluista ei laadittu lainkaan muistioita tai mitään muutakaan dokumentaatiota. Seminaarissa käytiin keskustelut, joiden pohjalta laadittiin EU:n tilaa koskeva puhe, jonka EU-komission puheenjohtaja piti tällä viikolla.

EU Observer kysyi komissiolta pääsyä kaikkiin saatavilla oleviin seminaarin dokumentteihin mukaan lukien pöytäkirjat, muistiinpanot, audionauhoitukset, raportit, sähköpostit ja esitykset.

EU-komission pääsihteeristön B4 – Läpinäkyvyys -yksikkö toimitti lehdelle ainoastaan seminaarin yhdelle A4:lle mahtuvan pintapuolisen asialistan.

Kuva EU-komission sihteeristö.
Jean-Claude Juncker vaati puheessaan ”yhtä Unionia”

EU:n tilaa koskevassa puheessaan EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker peräänkuulutti poliittisesti, taloudellisesti ja sotilaallisesti yhtenäistä Euroopan unionia, joka on avoin ja suvaitsevainen sekä myös pysyy sellaisena.

– Euroopasta ei koskaan tule linnoitusta eikä saareketta. Maailma, missä elämme, kuuluu kaikille. Tämä on vaakalaudalla äänestyksessä toukokuussa ensi vuonna.

Junckerin mukaan EU tulee panostamaan ensi kevään EU-parlamenttivaaleihin ja pyrkii kaikin voimin osoittamaan EU-jäsenmaiden kansalaisille ”yhden Unionin” edut.

– Tulemme käyttämään 250 päivää todistaaksemme kansalaisille, että toimimalla yhtenä Unioni kykenee täyttämään sille asetetut odotukset ja sen, mitä olemme luvanneet tämän mandaatin alussa. Vaaleihin mennessä meidän täytyy näyttää, että Eurooppa voi voittaa pohjoisen, etelän, idän, lännen, oikeiston ja vasemmiston erot.

Juncker vastusti puheessa voimakkaasti jäsenvaltioiden omaa rajavalvontaa ja nationalismia.

– Kaikkien täytyy osoittaa solidaarisuutta palataksemme takaisin Schengen-alueeseen ilman rajoja … Ennen kaikkea haluan, että torjumme epäterveen nationalismin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa