Eurooppa Politiikka

EU-kriittisyys kasvaa Puolassa nopeasti

Kuva Wikimedia Commons.

Puolalaisista merkittävästi suurempi osa kuin vuotta aiemmin  kokee, että maan tulevaisuus olisi parempi Euroopan unionin ulkopuolella kuin osana unionia.

Kantar-tutkimusyhtiön suorittama mielipidekysely on osa Euroopan komission ilmapiirikyselyä. Mielipidekyselystä käy ilmi, että EU-kriittisyys kasvaa Puolassa jyrkästi.

EU-kriittisten määrä on edelliseen kyselyyn verrattuna lisääntynyt 11 prosenttiyksikköä ja EU-myönteisten vähentynyt 10 prosenttiyksikköä. 47 prosenttia puolalaisista oli viime vuonna sitä mieltä, että Puolan tulevaisuus näyttäisi paremmalta EU:n ulkopuolella, kun taas 45 prosenttia kokee Puolan tulevaisuuden valoisampana EU:ssa.

Vain Sloveniassa oltiin EU-kriittisempiä kuin Puolassa. Slovenialaisista 48 prosenttia kokee maansa pärjäävän paremmin EU:iin kuuluen kuin ulkona siitä.

Myös Italiassa EU-kriittisyys on vahvaa, sillä 44 prosenttia italialaisista haluaisi maansa poistuvan EU:sta, kun taas 46 prosenttia haluaisi maansa kuuluvan blokkiin.

Alankomaissa tuki Euroopan unionin jäsenyydelle on peräti 87 prosenttia. Suomalaisista 76 prosenttia tukee maansa EU-jäsenyyttä.

EU on vaatinut Puolaa ottamaan vastaan EU:n alueelle saapuvia turvapaikanhakijoita ja painostanut maata sen ajaman oikeusjärjestelmäuudistuksen vuoksi.

Lähde Remix

  • 1.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset