Eurooppa

EU lahjoitti Valko-Venäjän hallitukselle valvontalennokkeja – vapausaktivisti: ”Onkohan EU:lla aivoja?”

Kuva http://sudexpert.gov.by/ru/

Euroopan unioni on hankkinut 15 tiedustelulennokkia Valko-Venäjän viranomaisille. Demokratiaa vaativat aktivistit epäilevät, että droneja käytetään heitä vastaan.

Liettuan poliisi luovutti dronet Valko-Venäjän viranomaisille 16. syyskuuta. Luovutustilaisuus oli samaan aikaan kun Valko-Venäjän viranomaiset brutaalisti hajottivat demokratiaa vaativia mielenosoituksia.

Dronet kustannettiin 850 000 euron kumppanuushankkeesta, jota koordinoivat Latvia ja Liettua.

Kaikki lennokit on varustettu still- ja videokameroilla, joiden avulla otoksia voidaan ottaa juuri tietystä kohteesta.

Laitteita on tarkoitus käyttää rikospaikkatutkimukseen ja yleisen turvallisuuden vahvistamiseen, kertoo Valko-Venäjän oikeuslääketieteellisen keskuskomitean oikeuslääketieteellisten tutkimusten osastonjohtaja eversti Andrei Rashchupkin.

Oppositioaktivistit pelkäävät, että droneja käytetään heitä vastaan esimerkiksi tunnistamalla yksittäisiä henkilöitä mielenosoituksissa.

– Kuka voi estää, että näitä droneja ei käytettäisi mielenosoitusten hajottamiseen, eräs anonyyminä pysyttelevä aktivisti kysyy.

– Tekosyyt, että niitä käytettäisiin rikospaikkatutkintaan, kuulostavat pateettisilta. Onko niillä [EU:ssa] omaatuntoa tai aivoja? aktivisti jatkaa.

Lähteet EU Observer, Valko-Venäjän hallitus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa