Kotimaa Politiikka

EU-parlamentaarikko Huhtasaari: EU:n harkittava pakotteita Turkkia vastaan

Laura Huhtasaari (ps.). Kuva EP Multimedia Centre.

Euroopan parlamentin jäsen Laura Huhtasaari on huolissaan tilanteesta Kreikan ja Turkin välisellä rajalla, johon on viimeisten päivien aikana pakkautunut kymmeniä tuhansia ihmisiä tavoitteenaan päästä EU:n alueelle. Huhtasaari huomauttaa, että kansainvälisten mediatietojen mukaan iso osa Kreikan rajalle saapuneista ihmisistä on Turkissa pidempään oleskelleita nuoria miehiä muun muassa Afganistanista, jotka ovat tulleet paikalle bussien tai taksien kuljettamina.

Vuosien 2015-2016 pakolaiskriisin aikana Eurooppaan tuli yli miljoona laitonta siirtolaista, mikä aiheutti sisäisen turvallisuuden romahtamisen ympäri Länsi-Eurooppaa ja mahdollisti ISIS-terroristien soluttautumisen pakolaisten ja taloudellisten siirtolaisten sekaan.

Laura Huhtasaari (ps.) vaatii tiedotteessaan, että tapahtumat eivät saa enää toistua, vaan EU:n ulkoraja on  pidettävä kaikissa olosuhteissa kiinni. Kreikkaa on tuettava toisten EU-maiden taholta tarvittavin kalusto- ja henkilöstövoimin, jotta laiton maahantulo pysäytetään Euroopan unionin ulkorajalle.

Turkin autoritaarinen presidentti Recep Tayyip Erdoğan yrittää Huhtasaaren tiedotteen mukaan kiristää EU:lta lisää rahaa ja ulkopoliittisia myönnytyksiä käyttämällä maassaan oleskelevia maahanmuuttajia hybridiaseena Eurooppaa vastaan. Turkin presidentti on viime päivien vihamielisellä toiminnallaan osoittanut olevansa epäluotettava kumppani EU:lle.

Huhtasaari esittää, että EU lopettaa kaikki Turkille myönnettävät taloudelliset avustukset ja harkitsee kauppapoliittisten pakotteiden langettamista Turkille, jos Turkki ei lopeta laittoman maahanmuuton kiihdyttämistä kohti Euroopan unionia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit