Eurooppa Maahanmuutto

EU-parlamentilta lähes 10 miljardia euroa turvapaikkajärjestelmään EU:n 7-vuotissuunnitelman ajalle

Kuva Thijs ter Haar / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF) saa tulevien 7 vuoden ajalle 9,882 miljardia euroa. Määräraha on osa EU:n 7-vuotisbudjettia vuosien 2021-2027 väliselle ajalle.

EU-parlamentin slovakialainen jäsen Tanja Falon sanoi, että AMIF-rahasto on ”erittäin tärkeä EU-väline siirtolaisuuden, turvapaikanhaun ja integraation hallitsemiseen tehokkaalla tavalla”.

– Solidaarisuus ei jää tyhjäksi lauseeksi, koska EU-maat saavat anteliasta taloudellista tukea muun muassa uudelleensijoituksen kautta.

AMIF osallistuu rahoituksellaan muun muassa EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän laajentamiseen, laillisten maahanmuuttokanavien luomiseen, kolmansien maiden siirtolaisten integraation tukemiseen, laittoman siirtolaisuuden vastaiseen toimintaan sekä siirtolaisten palautukseen kotimaihinsa.

EU-parlamentti on myös vaatinut, että varoja kohdennettaisiin ”solidaarisuuden ja vastuunjaon vahvistamiseen jäsenvaltioiden välillä, erityisesti maahanmuutto- ja turvapaikka-asioista eniten kärsiviä kohtaan”.

Parlamentin vaatimukset koskevat varojen kohdentamista myös laajemmin. Vaatimusten mukaan 63,5 prosenttia varoista tulee suunnata EU-jäsenvaltioiden hankkeisiin sen mukaan, paljonko jäsenmaassa on kolmansien maiden siirtolaisia, myönnettyjä turvapaikkoja, käännytyspäätöksiä ja toteutuneita palautuksia.

Jäljelle jäävän 36,5 prosentin suuruisen osuuden käytöstä määräisi suoraan EU. Käyttökohteina olisivat pääasiassa uudelleensijoittaminen ja humanitaarinen maahanmuutto EU:n ulkopuolisista maista.

Lisäksi EU-maat saavat 10 000 euroa jokaisesta vastaanottamastaan tai uudelleensijoittamastaan turvapaikanhakijasta.

Jäsenmaat saavat myös jokaisesta humanitaarisista syistä vastaanottamastaan henkilöstä 8000-6000 euroa riippuen siitä, onko saapuva henkilö haavoittuvassa asemassa vai ei.

Lähde SchengenvisaInfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa